Nyár közepén a cukkini szinte fillérekért kapható. Egy jó piacon, mint a Lehel piac, pedig különleges példányokra lehet bukkanni. Szeretem a mindenféle színű és formájú cukkiniket, sose álom meg, hogy csak párat vegyek.
Hozzá egy camembert és pár szem érett paradicsom és már mehetünk is haza. Amíg bemelegszik a sütő elő is készíthető ez az előételnek, vendégvárónak kitűnően alkalmas és nem utolsó sorban egészséges étel.
Hozzávalók:
- egy hosszú közepesen vastag cukkini
- pár szem érett paradicsom
- egy camembert sajt
- olíva olaj
- só, bors, fűszerek ízlés szerint (oregánó, majoranna, kakukkfű, stb.)
Elkészítés:
A sütőt 200°-ra bekapcsolom, előveszem a tepsit, és sütőpapírral lefedem. Vékonyan olíva olajt csorgatok rá, és sózom, borsozom. Ez azért fontos, hogy a zöldségünk alsó fele is ízt kapjon. Ezután megmosom a cukkinit és közepesen vastag karikákra vágom. A tepsire helyezem, majd a sajtot is felvágom, utána a paradicsomot és szépen ráteszem a cukkinire. Kicsi olajjal még fentről is meghintem. Fűszerezem és mehet is be a sütőbe, kb. 10 percre. Miután szépen megolvadt a sajt, pár percre maximumra tekerhetjük a sütőnk és megkapathatjuk. Én szeretem, ha a sajt és a zöldségek széle pirult.
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!