Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Grillezett cukkini

2016. augusztus 23. - praclee

Nyár közepén a cukkini szinte fillérekért kapható. Egy jó piacon, mint a Lehel piac, pedig különleges példányokra lehet bukkanni. Szeretem a mindenféle színű és formájú cukkiniket, sose álom meg, hogy csak párat vegyek.

p8083988.jpg

Hozzá egy camembert és pár szem érett paradicsom és már mehetünk is haza. Amíg bemelegszik a sütő elő is készíthető ez az előételnek, vendégvárónak kitűnően alkalmas és nem utolsó sorban egészséges étel.

p8083972.jpg

Hozzávalók:

  • egy hosszú közepesen vastag cukkini
  • pár szem érett paradicsom
  • egy camembert sajt
  • olíva olaj
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint (oregánó, majoranna, kakukkfű, stb.)

p8083966.jpg

 

Elkészítés:

A sütőt 200°-ra bekapcsolom, előveszem a tepsit, és sütőpapírral lefedem. Vékonyan olíva olajt csorgatok rá, és sózom, borsozom. Ez azért fontos, hogy a zöldségünk alsó fele is ízt kapjon. Ezután megmosom a cukkinit és közepesen vastag karikákra vágom. A tepsire helyezem, majd a sajtot is felvágom, utána a paradicsomot és szépen ráteszem a cukkinire. Kicsi olajjal még fentről is meghintem. Fűszerezem és mehet is be a sütőbe, kb. 10 percre. Miután szépen megolvadt a sajt, pár percre maximumra tekerhetjük a sütőnk és megkapathatjuk. Én szeretem, ha a sajt és a zöldségek széle pirult.

p8083990.jpg

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

 Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr3010033916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása