Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Karácsonyi ajándéktipp szakállasoknak

2017. december 15. - praclee

Karácsony közeledtével egyre több lány ismerősöm keres meg, hogy milyen szakállápoló termékeket ajánlok, mert a barátjukat szeretnék meglepni, úgyhogy összegyűjtöttem, amik nekem beváltak.

pb115953.jpg

Ha nagyon flancolni akarunk, akkor a Whisky Ink and Lace termékeit megrendelhetjük külföldről. Nekem ez a márka volt az első. Azóta eléggé kinőtték magukat, és csomó jó cucc van náluk. Tetszett a csomagolás, az olajnak nagyon jó az állaga és nagyon különleges, finom illataik vannak.

De már itthon is rengeteg helyen, rengeteg márkát lehet kapni. Érdemes Barber Shopokban vásárolni, vagy netről rendelni hazait. Én Az African Spa termékeit használom több éve, és nagyon elégedett vagyok velük. Ráadásul most már a szakállmosó samponjuk is illatozik. Emlékszem még az első időkben arról beszélgettem velük, hogy de jó lenne, ha nem csak illatmentes lenne, és szerencsére beadták a derekukat!

pb200721.jpg

Most két illatot tesztelek, az egyik a klasszikus sandalwood, ami szinte az összes külföldi márkánál alapdarabnak számít. Ennek kellemes erdős illata van, amit woodsy-nak szoktak emlegetni.

A kávés számomra igen érdekes, mivel én nem kávézom, így magamon visszaérezni (van ilyen szó?) különös. Több lány ismerősöm is a Starbucks-os kávéhoz hasonlította az illatot. Mivel elég népszerű kávézólánc, így nagyobb lehet az esélyünk, hogy megfordulnak utánunk, vagy megkérdik tőlünk, hogy van-e kávénk. Vagy elhívnak kávézni. Na, de ne ábrándozzunk ennyire4 Lényeg, hogy az African Spa nekem bevált. pb115984.jpg

A másik kedvencem a Biobaza szakállápoló és lemosó olaj. Ennek az a különlegessége, hogy nem csak megtisztítja a szakállat mosás közben, de az olajnak köszönhetően már közben puhítja is a szakállunkat. Fel kell vinni száraz szakállra és bedörzsölni. Víz hatására habosodni kezd, akkor dörzsöljük még picit, majd mossuk le! Közben érezhetjük, ahogy puhul a szakállunk. Kellemes mentás illatot érezni, ami nem csak relaxálásnak jó, de frissíti a bőrünket.

p9030654-2.jpg

Van még egy arctisztító fekete szappan, ami aktív szenet tartalmaz, de sajnos olyan ügyesen összerakták, hogy fehéren habzik, nem lesz fekete tőle az arcunk, mint amire számítottam. Sebaj. Kellemes babéros illata van, és bár nincs ráírva én ebben is mentát vélek felfedezni, és határozottan érzem, hogy frissül a bőröm.

Fontos kiemelni, hogy se parabént, se mesterséges anyagokat nem tartalmaz! 

pb116017.jpg

A borotva kérdés elengedhetetlen. Több mint 10 éve használok elektromos borotvát, először a borostámhoz, most pedig a szakállhoz. Mindig Remington párti voltam. Ennek nincs különösebb oka, csak így alakult.

Nemrég kaptam egy Beard Kitet (MB4045) a Remington jóvoltából és minden reklám, vagy marketing duma nélkül mondom, hogy bevált. Van egy tök jó videójuk, ami bemutatja, hogyan használjuk a borotvát. Ez meggyőzött, hogy kipróbáljam. Az eddigi borotvámmal az volt a baj, hogy hosszú szakállra már nem lehetett használni. Ez a kiszerelés viszont tartalmaz olyan hosszú védőfejet, ami még az én szakállamnak is hosszú, szóval nem kell attól tartanom, hogy belevágna.

pb115900.jpg

A kialakítása szép a barna szín nagyon eltalált. Bár dolgozik bennem, hogy miért nem teljesen digitális és futurisztikus, hanem kicsit „fapados csavarós” verzió, amivel állítani lehet a hosszúságot, de az előző modellben pont ez volt a baj, hogy néha nem azt csinálta, amit kéne. Kocsikban is jobban preferálom, minél manuálisabb valami, pont a kevesebb hibalehetőség miatt, így be kell ismerjem, sokkal jobb ez a „fapados” megoldás, mint a high-end társai.

pb115909.jpg

A motorja jóval erősebb, legalábbis hangra, mint az előző modelljeim. Egyszerűen hallani a hangján. Ami a legjobban tetszik, az a hátoldalról kipattintható kis vágófej. Az arcél formázásához tökéletes, és szinte 0 millisre vág! A bajusz résznél is eddig gondot okozott, hogy nagyobb pengével kellett óvatosan vagdossak, most ezzel a pici fejjel nagyon egyszerű a kezelése.

Kapunk hozzá egy erős kefét, amivel formázhatjuk a szakállat, valamint egy ollót, amivel a kiálló kósza szálakat, levághatjuk.

pb115925.jpg

Az egyetlen negatívum talán az, hogy nem usb-s a töltő, amivel mondjuk egy utazás során megkönnyítenék a plusz töltők számát. Oké, akinek iphone-ja van, nem usb-s töltőt használ, de a legtöbb androidos készülék igen, meg számos más elektromos kütyü, szóval ezzel lehetne csökkenteni a fölösleges töltőkekt a lakásban, vagy az utazás során. Viszont 120 perces borotválást kibír. Én az utóbbi időben sokat utaztam, és itthon is használtam. Egyszer töltöttem az elmúlt 2 hónap során, és nem azért mert le akart volna merülni, csak már féltem, hogy nehogy a következő útnál adja meg magát, és nem akartam vinni töltőt. pb115936.jpg

Akinek további kérdése van a szakáll ápolásról, vagy egyéb tippeket szeretne, keressen bátran!

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr1713502165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.16. 17:47:08

Az ilyen tikoknak meg két doboz tampont a karácsonyfa alá!

akrosztikon 2017.12.16. 19:30:39

@hullajelölt88: Teljesen jogos. Nincs is annál szebb, mint amikor egy nő sampont, fésűt, esetleg hajlakkot kap karácsonyra, igaz? Na, a férfiak is pont legalább ennyire örülnek, ha szakállolajat meg sampont kapnak.

Bolshevik 2017.12.16. 20:03:33

Passz, én mindig azt hittem hogy azok viselnek ilyen szakállat akik a marcona vonalat viszik, de nekik meg nem kell starbucks-kávé illatú szakállsampon valószínűleg

na mindegy

0x000132f 2017.12.16. 22:46:34

Mitvegyünk mitvegyünk. Borotvát, megy kis cetlit:
"Ha 5 éve még nem volt szakállad, akkor nem is vagy szakálas, csupán a divat újabb áldozata"

0x000132f 2017.12.16. 22:47:28

ja és úgy kell aláírni, hogy Grincs.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.12.17. 03:33:52

@Coco Binky: ha kötsz nekem ilyet felveszem és lefotózom neked. :D

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.12.17. 03:37:13

@akrosztikon: szerintem egy olaj és egy sampon teljesen más. Mint a parfüm és a sampon.

Másrészt az egy dolog, hogy én lehet nem ugranék ki a bőrömből, mert kismillió olajom van (bár én tudnék örülni különleges, új és még nem próbált termékeknek) másrészt, a lányok akik megkerestek, nekik a pasijaik többnyire borostáról kezdenek áttérni a szakállra, vagy nevezzük inkább hosszabb szakállnak és még szüzek a témában. Szóval aki még sose használt és keveset tud róla, szerintem igenis örül ennek!
Szóval nem. Nem olyan, mintha egy flakon Head&Shoulders sampon.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.12.17. 03:39:16

@Bolshevik: mielőtt szakállam lett volna én is azt gondoltam még férfiként is, hogy a szakállasok marconák. Nekem is van egyfajta marcona külsőm a szakállal. De hogy megismertem sok szakállast, tök jófejek, kedvesek, viccesek. Oké, mindenhol vannak kivételek, de összességében inkább segítőkészek, mint sem.
Nem vagyunk marconák. :)

Most mondjam, hogy van colás illatú is? :p

katolnai 2017.12.17. 04:57:01

ha a szakállas mohameedán, akkor kézigránátot, géppisztolyt, öngyilkos robbantóövet, ha mondjuk pl. izraelita, akkor ne vegyél neki semmit, hanem adjál neki kézpénzt ...

2017.12.17. 07:21:46

@praclee: Sajnos eléggé "berozsdásodott már" a kötéshez a készségem. Meg méretet is kéne hozzá venni. :)

2017.12.17. 08:04:45

@praclee: hm... amikor szakállat növesztek, akkor a hajam is borotválom. Tisztára úgy nézek ki vele, mint egy kiöregedett skinhead. :D

2017.12.18. 08:47:11

Értem én, hogy menő ez a szakáll hájp, és a ronda arcélű férfiaknak kitűnő kibúvó szőrmaszk mögé bújva szemlélni a világot, de a képeken bemutatott alak miért néz ki úgy, mint egy ágrólszakadt csöves? Nem lehetett volna egy kellemes külsejű, ápolt embert bemutatni? Ez valami görbe tükör a társadalomnak?
2018 lesz az igénytelen szakáll divat éve?

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.12.18. 21:04:22

@Dr. Trejo: sajnálom, hogy csövesnek nézek ki. :( meg azt is, hogy ronda az arcélem. :( Mondjuk ezt még sokan nem mondták, igazából te vagy az első. De én ezt a nézőpontot is elfogadom. Bizonyára borostásan is azért hívtak anno több reklámba, mert annyira randa vagyok. :)

2017.12.18. 22:15:16

@praclee: hát izé... no offense, de... tényleg van valami riasztó ezekben a képekben. Bár én nem csövesre asszociálnék, inkább (bocs) a Majmok bolygója c. film jutott eszembe róla. :D
Valami olyan érzésem van a képek láttán, mint amikor egészséges szemű modelleken fényképeznek szemüveget és látszik, hogy életükben nem hordtak szemüveget.
Nem tudom, érted-e mire gondolok, tartok tőle, hogy nem, de nem tudom érthetőbben. :)

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.12.28. 23:03:43

@hullajelölt88: egyszer egy ismerősöm, akivel kb. nem találkoztam 1-2 évvel azután, hogy megnövesztettem a szakállam a villamos megállóban összefutottunk. Ő szállt le én meg fel. Felismert, ledöbbent és rohanás közbe még megkérdezte, hogy ez igazi, vagy mű? (és ezt halál komolyan kérdezte)
:D

Még nem mondtak olyat rám, hogy nem illik rám/hozzám a szakáll. De akkor már ezzel is bővültem. :)

2017.12.29. 08:49:09

@praclee: korábban nem figyeltem oda ilyesmire. A posztod óta láttam négy-öt fiatal srácot, akikhez márcsak a (vélt) koruknál fogva sem illett az a szakáll, amit viseltek, plusz olyan hatást keltett a látvány, mintha valami félresikerült divatbemutató modelljei lettek volna... :)
Valószínűleg sok ilyet láttam már, de sohasem figyeltem fel rá.
De tényleg van bennük valami természetellenesnek ható...

A képeiden sem igazán az látszik, hogy nem illik hozzád a szakáll, inkább a szőrzeted tűnik művinek. Túl ápolt? Túl sűrű? Nem tudom...

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.12.31. 15:41:35

@hullajelölt88: na szép. Az előbb Majmok bolygója, most meg túl ápolt? Egy túlápolt majom vagyok, mond ki. :D

Azért örülök, hogy most már csak a szakállasokra koncentrálsz! :p

2017.12.31. 18:20:40

@praclee: a Majmok bolygójában nem hinném, hogy "gyári" szőrzetet láttunk a szereplőkön. Ha meg nem természetes, akkor talán érthető az analógia.
A túlápolt is kb. ez a kategória...
Szakállast meg mostanában látok eleget, ha máshol nem, a tükörben. :D
süti beállítások módosítása