Mr Szakáll főz, kóstol és nem utolsó sorban divatos.

SZIGET 25 - retro arcok

2017. augusztus 21. - praclee

Az idén 25 éves SZIGET nem dobott nagyot, viszont tényleg időutazás volt. Nem csak az első nap írt posztom miatt, ahol arról írtam, hogyan fotózzunk olyan fellépőket, akik nem is lesznek jelen a fesztiválon, hanem mert nagyon sok igazi vintage arcot találtam, akikre ha ránézünk, biztosan nem mondjuk meg, hogy 2017 Európa, hanem inkább a 80'as évek Egyesült Államok, vagy Anglia. Íme a fotók:

p8132736_resize.jpg

 

Tovább

ATTABOY - nagyonATTA

Nem szívesen járkálok a romkocsma negyedben, mert a turisták elviselhetetlen áradata rég elvette a kedvem, hogy a város ezen részétől. Igaz, így megfosztom magam egyébként izgalmas helyektől, mint pl. az Attaboy Street Food Bistrotól. Ami még csak nem is újabb színfolt, hiszen több éve üzemelnek. Sőt, ők voltak az elsők, akik elkezdték a hamburger házhoz szállítást. Mert, hogy létezik ilyen is. Vagy csak nekem újdonság?

p5170569_resize.jpg

Tovább

Városnézés Hans Zimmerrel

Esküszöm, nem szponzorál a Ritz, hogy ennyit posztolok róluk, de múlt héten szóltak, hogy Magyarországra érkezik Trey Ratcliff, aki az egyik úttörőnek számít a HDR fotózásban. Nem vagyok egy nagy HDR rajongó, viszont rákerestem, és elég jó fotói vannak. Gondoltam, miért ne csatlakoznék a városi sétához, amit világszerte csinál, és rengeteg szponzort tudhat maga mögött, a már említett hotellánctól kezdve a FlixBus-ig. Kíváncsivá tett, mit tudhat. Járja a nagyobb városokat, és ingyenes sétákat tart.

p5310382_resize.jpg

Tovább

A Gourmet Fesztivál a gasztronómia Balaton Soundja

Lassan egy hete ért véget a Gourmet Fesztivál, engem azóta is olyan kínzó kérdések gyötörnek, hogy szakmai oldalról közelítsek az eseményhez, vagy a fesztivál el balatonszáundozódásáról írjak szocio kórképet.

p5211514_resize.jpg

Tovább

Élmények a város felett

Kevés menőbb helyet lehetne találni új étlap bemutatásához, mint a város tetejét. A The Ritz-Carlton, Budapestnek könnyű dolga van, hiszen az egyik legmagasabb pont a város szívében. Megkockáztatom én télen is rendeznék ilyen eseményt. Menő lenne hógolyót dobálni a járókelőkre.

p5047143_resize.jpg

Viccet félretéve, valljuk be hálás feladat megkóstolni az új étlapot, persze csak akkor, ha jó az étterem. A Deák St. Kitchen szerencsére elég jó, így nem esett nehezemre beírni a naptárba az időpontot mikor szóltak, hogy ezen a különleges helyszínen lesz a bemutató.

Tovább

Egészben sült hús sajttal és lekvárral

Vannak napok, amikor szeretek újabb és újabb ételeket készíteni, de van, hogy sok a dolgom, vagy épp nincs kedvem. Jó ez inkább akkor van, ha már túl sok ételt főztem az elmúlt időszakban és a munka is felhalmozódik. Ilyenkor szeretek olyat sütni, főzni, ami egyszerű, gyorsan megvan és ehetem akár egy hétig. Ilyen a rakott krumpli, levesek különböző fajtái, amiben nem vagyok túl jó, vagy az egészben sült húsok.

p3056981_resize.jpg

Tovább

Ingyenes programok a Ritz-Carlton Budapest Hotelben

Tudtátok, hogy ingyenes cukrász kurzusokat tartanak a Ritz-Carlton Hotelben?

Pár hete teszteltem az éttermet és ott szereztem tudomást az ingyenes workshopokról. Igen, ingyenes! Nem akartam hinni a fülemnek. Elmentem, kipróbáltam és tényleg!

p3316819_resize.jpg

Tovább

húsvéti kalács

A húsvét egyik elengedhetetlen része a kalács. A kenyérhez hasonlóan szintén nem egy bonyolult dolog. Aki attól fél, hogy csavargatás (fonás) rosszul sikerül és azért nem kezd bele, ne tegye! Ez nem egy vizsga feladat. A lényeg, hogy mi magunk készítjük.

p4157180_resize.jpg

Tovább

Itt a húsvéti szakáll trend

Nincs ünnep szakáll nélkül. Pár éve tavasszal a Flowerbeard hódított, aztán jött a Glitterbeard, idén karácsonykor a világító izzók kerültek a szakállba, most húsvétkor pedig a tojás a menő.

harom_half.jpg

Tovább