Mr Szakáll főz, kóstol és nem utolsó sorban divatos.

Városnézés Hans Zimmerrel

2017. június 01. - praclee

Esküszöm, nem szponzorál a Ritz, hogy ennyit posztolok róluk, de múlt héten szóltak, hogy Magyarországra érkezik Trey Ratcliff, aki az egyik úttörőnek számít a HDR fotózásban. Nem vagyok egy nagy HDR rajongó, viszont rákerestem, és elég jó fotói vannak. Gondoltam, miért ne csatlakoznék a városi sétához, amit világszerte csinál, és rengeteg szponzort tudhat maga mögött, a már említett hotellánctól kezdve a FlixBus-ig. Kíváncsivá tett, mit tudhat. Járja a nagyobb városokat, és ingyenes sétákat tart.

p5310382_resize.jpg

Tovább

A Gourmet Fesztivál a gasztronómia Balaton Soundja

Lassan egy hete ért véget a Gourmet Fesztivál, engem azóta is olyan kínzó kérdések gyötörnek, hogy szakmai oldalról közelítsek az eseményhez, vagy a fesztivál el balatonszáundozódásáról írjak szocio kórképet.

p5211514_resize.jpg

Tovább

Élmények a város felett

Kevés menőbb helyet lehetne találni új étlap bemutatásához, mint a város tetejét. A The Ritz-Carlton, Budapestnek könnyű dolga van, hiszen az egyik legmagasabb pont a város szívében. Megkockáztatom én télen is rendeznék ilyen eseményt. Menő lenne hógolyót dobálni a járókelőkre.

p5047143_resize.jpg

Viccet félretéve, valljuk be hálás feladat megkóstolni az új étlapot, persze csak akkor, ha jó az étterem. A Deák St. Kitchen szerencsére elég jó, így nem esett nehezemre beírni a naptárba az időpontot mikor szóltak, hogy ezen a különleges helyszínen lesz a bemutató.

Tovább

Egészben sült hús sajttal és lekvárral

Vannak napok, amikor szeretek újabb és újabb ételeket készíteni, de van, hogy sok a dolgom, vagy épp nincs kedvem. Jó ez inkább akkor van, ha már túl sok ételt főztem az elmúlt időszakban és a munka is felhalmozódik. Ilyenkor szeretek olyat sütni, főzni, ami egyszerű, gyorsan megvan és ehetem akár egy hétig. Ilyen a rakott krumpli, levesek különböző fajtái, amiben nem vagyok túl jó, vagy az egészben sült húsok.

p3056981_resize.jpg

Tovább

Ingyenes programok a Ritz-Carlton Budapest Hotelben

Tudtátok, hogy ingyenes cukrász kurzusokat tartanak a Ritz-Carlton Hotelben?

Pár hete teszteltem az éttermet és ott szereztem tudomást az ingyenes workshopokról. Igen, ingyenes! Nem akartam hinni a fülemnek. Elmentem, kipróbáltam és tényleg!

p3316819_resize.jpg

Tovább

húsvéti kalács

A húsvét egyik elengedhetetlen része a kalács. A kenyérhez hasonlóan szintén nem egy bonyolult dolog. Aki attól fél, hogy csavargatás (fonás) rosszul sikerül és azért nem kezd bele, ne tegye! Ez nem egy vizsga feladat. A lényeg, hogy mi magunk készítjük.

p4157180_resize.jpg

Tovább

Itt a húsvéti szakáll trend

Nincs ünnep szakáll nélkül. Pár éve tavasszal a Flowerbeard hódított, aztán jött a Glitterbeard, idén karácsonykor a világító izzók kerültek a szakállba, most húsvétkor pedig a tojás a menő.

harom_half.jpg

Tovább

Süss pizzát egy óra alatt

Annyi pizza tesztet olvastam az utóbbi időben, és mindegyik megállapítás vége az, hogy egyik se jó, így gondoltam segítek a megoldásban.

p3016817_resize.jpg

Tovább

Menő ebédmenük nyomában - Deák St. Kitchen

Határozott támogatója vagyok az ebéd menüknek. Ha irodista lennék, inkább választanám egy étterem ebéd menüjét, mint hogy műanyagdobozos tejszínes-csirkés pennét, vagy pizzát rendeljek. Úgyis kell várni egy órát, borravalót illik adni, és a kólával, vagy desszerttel megtoldva simán kifizetek 2000-3000 Ft-ot.

p3207014_resize.jpg

Tovább

Teljes kiőrlésű kenyér

Nem vagyok túl öreg, de emlékszem, mikor még 70 Ft volt a kenyér a kisboltban. Arra is emlékszem, mikor 100-120 Ft lett. Pedig akkor is gyerek voltam még, mégis olyan drágulásnak fogtam fel és hüledeztem, hogy miért ennyi. Most már 300-400 Ft-ba kerül egy közepes minőségű fél kilós kenyér. Hagyományos bolti kenyeret, nem is tudom mikor vettem utoljára. Sőt, belegondolni, hogy valaha vettem ilyeneket. Na jó. Lehet régen azért jobb volt egy fokkal. A mai kenyerekre ránézni borzalmas. Ami meg jobbnak néz ki, annak tényleg olyan ára van, hogy pislog az ember. Egyedül meg fél kiló is lassan fogy el. Sokszor egy hét alatt se, és ha elfelejtem megenni, akkor vagy kuka, vagy ha észbe kapok akkor kiszárítom és lesz belőle prézli.

p2216809_resize.jpg

Tovább