Mr Szakáll főz, kóstol és nem utolsó sorban divatos.

Citromos sült csirkemell sajtbundában

2018. február 15. - praclee

Elérkeztünk az Asiago sajthoz, és gondoltam ennek is egy különlegesebb receptet választok, ami nem a megszokott "sajtostészta" kategória. Ebben a receptben sok izgalmas dolog van. Például, hogy ilyen puha és omlós csirkét, éttermekben is ritkán szolgálnak fel. Sokszor száraz, de ha még jó is, ha kihül már elveszti a báját. Ez 3-4 nap hűtő után is hasonlóan puha. Úgyhogy aki, nem csak a sajt izgalmas felhasználására, de egy puha, sültcsirkés receptre vágyakozik, olvassa végig a bejegyzést.

p2115855.jpg

Tovább

Gorgonzolás fügetortácska

p2075715.jpg

Pár hete raktam ki egy felhívást, amire gorgonzola recepteket vártam. Ezek közül a legjobban ez a desszert fogott meg. Sok jó recept érkezett, de édessel kombinálni a sóst, vagy jelen esetben egy elég erőteljes ízt, sokkal izgalmasabb. Valamint abban is reménykedem, hogy talán azok is kedvet kapnak megcsinálni a receptet, akik alapból ezt a sajtot túl erősnek és markánsnak tartják. Ezzel a fehércsokis krémmel összekeverve isteni íze van, épp hogy csak egy picit pikáns, és utólag érzünk valami különleges csavart benne, de nem tolakodik.

Tovább

A legjobb bolognai recept és a parmigiano reggiano eredete

Egy hét múlva ismét Olaszországba látogatok, gondoltam ráhangolódásnak készítek egy jó bolognai ragut. Nem egy kimondott szilveszteri fogás, de sebaj. 

Mondanám, hogy én készítem a legjobb bolognait, de lehet ez túlzás lenne, de az biztos, hogy akik eddig kóstolták (és ők nem voltak kevesen) odáig voltak. Sok apró titka van, amitől igazán jó lesz egy bolognai ragú.

pc294652.jpg

Tovább

Hazai tervezők - Zsigmond Dora Menswear

Pár éve még az első Pittimre (Pitti Uomo) készültem, mikor is a fejembe vettem, hogy hazai tervezők ruháiban fogok elmenni a világ legfontosabb férfi divateseményére. A Pitti kifejezetten a klasszikus férfi divatról szól, vagyis a dandy viseletről. Ami a fotókon sokszor úgy jöhet vissza, mintha piperkőc férfiak gyülekezete lenne. Valahol igaz, valahol viszont mondható egyfajta hagyományápolásnak is. Idehaza szinte már az operába is a farmer, sportzakó lesz a sztenderd, addig külföldön főleg az olaszoknál még mindig a hétköznapi viselet meghatározó részét képezik az öltönyök. Innen nézve urizálás, de a jól öltözöttség, klasszikus elegancia nem kéne, hogy olyan távol álljon tőlünk.

pc033506-2.jpg

Tovább

Karácsonyi ajándéktipp szakállasoknak

Karácsony közeledtével egyre több lány ismerősöm keres meg, hogy milyen szakállápoló termékeket ajánlok, mert a barátjukat szeretnék meglepni, úgyhogy összegyűjtöttem, amik nekem beváltak.

pb115953.jpg

Tovább

Hogyan dobtak le a máltai buszról

Nekem alapvetően nincs bajom a BKV-val. Persze néha én is ki tudok borulni, de a máltai tömegközlekedést megismerve össze kell tegyem a kezem, még akkor is, ha egész Budapest le van zárva a kínaiak miatt. 

aniko_budapest_2017_11_24_3_of_3.jpg

Tovább

Visszatértem - vagyis próbálok

Elég régóta nem írtam bejegyzést, melynek a fő oka, hogy még több dolgot csinálok, mint eddig, ami egyrészt jó, másrészt nem, mert még kevesebb időm van bármire is.

img_3401.jpg

(fotó: Bognár Bogi )

Tovább

SZIGET 25 - retro arcok

Az idén 25 éves SZIGET nem dobott nagyot, viszont tényleg időutazás volt. Nem csak az első nap írt posztom miatt, ahol arról írtam, hogyan fotózzunk olyan fellépőket, akik nem is lesznek jelen a fesztiválon, hanem mert nagyon sok igazi vintage arcot találtam, akikre ha ránézünk, biztosan nem mondjuk meg, hogy 2017 Európa, hanem inkább a 80'as évek Egyesült Államok, vagy Anglia. Íme a fotók:

p8132736_resize.jpg

 

Tovább

ATTABOY - nagyonATTA

Nem szívesen járkálok a romkocsma negyedben, mert a turisták elviselhetetlen áradata rég elvette a kedvem, hogy a város ezen részétől. Igaz, így megfosztom magam egyébként izgalmas helyektől, mint pl. az Attaboy Street Food Bistrotól. Ami még csak nem is újabb színfolt, hiszen több éve üzemelnek. Sőt, ők voltak az elsők, akik elkezdték a hamburger házhoz szállítást. Mert, hogy létezik ilyen is. Vagy csak nekem újdonság?

p5170569_resize.jpg

Tovább