Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Hogyan jutottam be egy óra alatt a SZIGETre és miért vagyunk a VIP hazája?

2018. augusztus 15. - praclee

Hogyan lehet leggyorsabb bejutni a SZIGETre?

Hajóval!

Ráadásul nem csak gyors, de nagyon szép a kilátás.

Mióta a BKK (én inkább csak BKV-nak mondom) hajó létezik, akarok rajta utazni, de eddig még nem sikerült. Most viszont igencsak siettem ki a SZIGETre és mondták, hogy hajóval a leggyorsabb. Neten rákerestem, kicsit felemásak az infók, ráadásul a SZIGET telefonos alkalmazása is félrevezető, de végül nyomra bukkantam. Gyorsan leszálltam a Jászain és nem is kellett sokat bóklásznom, mert úgy tűnik nem én vagyok az egyetlen, aki használja ezt a közlekedési formát. Elsőre ijesztően sokan voltak.

Van pénztáros bódé, lehet fizetni kártyával, szóval minden tuti. Ja, csak valami bizonyíték kell, hogy neked van jegyed, vagy lesz jegyed, máskülönben nem engednek fel. Elég hosszú volt a sor, de 20 perc alatt fent is voltam a hajón, majd fél óra múlva már meg is érkeztünk. Közben lehetett gyönyörködni a tájban.

Mindenkinek ajánlom, hogy aki eddig nem ment a BKK hajóval tegye meg.

Karszalag felvétel pár perc, utána átvilágítás szintén nem több. Detektoros ellenőrzés is van, aminek én külön örülök. Bár nyilván mindenki becsipog a telefontól és mindentől, szóval nem tudom mire jó, de ők biztos tudják.

És akkor itt a video, hogy milyen volt az idei fesztivál: 

A VIP már tényleg nem VIP. Az elmúlt években egyre lentebb ment a korhatár, most már a 13-15 éves korosztály uralja a helyszínt, akik nagyobb részt a tükör előtt sminkelnek. Emiatt, aki amúgy VIP lenne, vagy csak fontosabb ember az ha teheti, messze elkerüli. Csak mosdóba megy be, vagy meginni egy pohár bort, mert itt nem kell sorban állni.

Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a VIP hazája vagyunk. Mindenki VIP akar lenni. Berögzült a fejekben, hogy ezzel jó menőzni, vagy nagyobb embernek tűnnek. El kell őket szomorítsam. Nem. És már Palvin Barbival is nagyobb eséllyel találkozik az ember kint a fesztivál területén, mint bent a VIPben.

A SZIGET telefonos alkalmazás is sokat javult az utóbbi években, de egy két apróbb korrekció még ráférne. Pl. hogy a térképen rajzolják már be normálisan a helyszíneket, ne forgassák őket össze vissza, mert így az egyszeri fesztiválozó, órákig bolyong és csak a beépített GPS-nek köszönhetem, hogy nem haltam szomjan és megtaláltam a csapot.

Szemléletesebb leírásért nézzétek meg a video végét.

Ami egy nagyon üdvözítő dolog, hogy több évnyi szenvedés, balhé (összetaposott, vérző fejű emberek) után az A38-on végre felhagytak a kordonos beléptetési rendszerrel, és minden oldalról ki-be lehet járkálni. (Mondja már meg valaki, hogy eddig ez miért nem volt lehetséges)

Bár elvileg szinte minden nap teltház volt én nem éreztem akkora nyomort, mint pl. tavaly, de tény hogy rengetegen vannak.

Chet Fakernek pedig ezúton üzenem, hogy szégyellje magát, vagy ne szedjen be magyar drogot, ha nem bírja. Inkább jöjjön le a cuccról és adjon normális koncertet, ha egyszer tehetséges!

 

Dani

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr1114182245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2018.08.16. 00:10:45

Jó lenne, ha hajóval utazás helyett inkább írni akarnál megtanulni.

Ez az írás ugyanis botrányosan szar.
Úgyhogy te is szégyelld magad. De kurvára.

kvadrillio 2018.08.16. 07:09:53

mér vagyunk a vip hazája ? mera hülye, degenerált vezetőink és szervezőink így válasszák a nép gyermekeit gazdagokra és szegényekre avagy kasztosítják a társadalmat !

kvadrillio 2018.08.16. 07:18:51

hmmm...hogyan lehet, hogy utasszállító gépen szállítanak iridium 192-es sugárzó anyagot ??? miért hazudnak össze-vissza, hogy nem került a levegőbe, mikor megrepedt az ólómkonténer amiben szállították ? sugárz anyagot tudtommal csakis elkülönített szállítóeszközökön szabad és kell szállítani... és nem utasszállítón, ahol az emberek ki vannak téve sugárzásveszélynek !!! +vészhelyzet a 2B ferihegyi terminálban...

ComLo 2018.08.16. 07:19:54

Lehet ezt fokozni: Indonéziában tavaly az Indonesian Open döntőjére (kb a világ egyik legrangosabb tollaslabdaversenye, ami itt a legnépszerűbb sport), 3 féle jegyet lehetett venni: VIP B, VIP A, és VVIP

keptarhely.eu/view.php?file=20180816v00ousz8.jpeg

2018.08.16. 11:50:15

@ComLo: ezt hívják lopakodó inflációnak

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2018.08.16. 16:09:07

@ételizésítő: Kedves Vegeta!
Azért elgondolkodtató adat rólad, hogy 1 éve se vagy tag, de több mint 2400 hozzászólásod van különböző blogokon, mind hasonló hangnemben. Sőt! Én még meg kell köszönjem, hogy ilyen finom voltál.

Béke :)

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2018.08.16. 16:10:46

@kvadrillio: mondjuk pont ennek semmi köze a politikához. VIP karszalagot évek óta lehet venni fű alatt. Szval nem kell vezetők gyeremkének, hozzátartozójának, miegymás lenni, hogy ilyened legyen. Na de mind1.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2018.08.16. 16:11:29

@kvadrillio: nem tudom, hogy jön a sugárveszély az én Szigetes bejegyzésemhez. :) De azért köszi az információt. :)
süti beállítások módosítása