Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

ÚJRA NYIT a HIGH NOTE SKYBAR - Ismét csodálhatjuk a Bazilika tetejét egy kellemes koktél mellett

2020. július 16. - praclee

Lassan éledezik a város. Egyre többen vannak a vendéglátó helyeken, bár van aki, még kivár, és vannak szállodák, ahol vendégeket még nem fogadnak, de az étterem, vagy bár üzemel.

Így van ez az Aria Hotelhez tartozó High Note SkyBarjával is, ahová szerda este látogattunk el és meglepetésemre szinte teltház volt a hét közepén. Olyannyira, hogy állítólag szerdától szombatig nagyon jó a forgalom, hétvégén pedig annyian megfordulnak, hogy már újra növelni kell a beszállítói rendeléseken, mert van, amiből kifogynak.

Ez számomra azért is meglepő, mert 80%-ban magyarok voltak. Nincs szállóvendég, nincs turista, de hazai forgalommal is megtudják tölteni a helyet, ami öröm.

p7010053-2.jpg

Mivel az egész szezon azért még mindig bizonytalan így most nincs tematikus menü és koktél kínálat, mint ahogy már előző szezonokban megszokhattuk, de ez ne szegje senki kedvét!

A koktélok kb. 2 hetente cserélődnek, annak függvényében, ameddig a házi fermentált italok tartanak, majd ismét kikísérleteznek valami újat.

p7010031.jpg

Ezt annyira komolyan veszik és azért szeretem ezt a helyet, mert itt nem megúszós italok mennek. Mindent elkészítenek, amit akarunk. És ha egy alkohol mentes koktélt kérünk, akkor se egy limonádét fognak kihozni, hanem egy házi alma cidert, zöld kardamommal és szecsuáni borssal. Fantasztikus íze van az alma és a szecsuáni keverékének. És mikor kértem még egy koktélt és a kelleténél többet vártam, félig viccesen kérdeztem, hogy nehéz feladatot adtam-e, mikor kicsit trópusibb hangulatot kértem, és kiderült, hogy tényleg kísérleteztek három féle itallal (és nem csak a finomhangolásról beszélek, hanem az ízekről), mire úgy gondolták, hogy azt hozzák ki nekem. És egy percre nem fordul meg a fejembe, hogy ezért bosszankodjak, hogy vártam, hanem inkább elismerően pislogok, hogy nem akarnak letudni és valamit gyorsan összedobva elém rakni, hanem el akarnak varázsolni.

p7010056.jpg

p7010055.jpg

Az alkoholos koktélok is különlegesek és továbbra is olyan szofisztikáltan nyúlnak mindenhez, hogy nem is érezni, ha tequilát, vagy barack likőrt kevernek egy-egy italba. Nem azért, mert kispórolják, hanem finoman játszanak az ízekkel, jól balanszíroznak, és nem egy alkoholt húznak fel, valami kísérővel, hanem egy-egy koktélba rengeteg alapanyagot kombinálnak, hogy megalkossanak valami különleges és felejthetetlen koktélt.

p7010064.jpg

p7010074.jpg

A Strawberry Wine kellemes, édeskés nyárias hangulatot hoz, míg a Peach Irsai, melyben barack likőr, Irsai Olivér, Green Chartreuse és citrom is van, picit már mélyebb, de még marad a könnyed vonalon. Észre se veszed és már kéred is a következőt. 

A bar food-ok visszafogottabbak, mint az előző szezonban, de feltétlen ajánlott kóstolásra.

p7010090.jpg

A marha tortilla, jalapeno, vörös chedar ráadásul glutén mentes. A hús szaftos, különleges ázsiai ízvilág is visszaköszön, a fahéjjal és a szegfűvel. Én csillagánizst is éreztem benne, állítólag nincs, de aztán ki tudja. Annyira eteti magát, hogy szívesen kérnék még vagy két adaggal.

p7010078.jpg

A kis mezze válogatás, melyben zöldség csíkokkal és lavash kenyérrel mártogathatunk a hummusz, padlizsánkrém és mentás joghurt kellemes és frissítő. Ilyenkor jövök rá, hogy több zöldséget is ehetnék.

p7010053.jpg

A tőkehalkrokett pedig elég laktató, mégha elsőre nem is tűnnek úgy a kis golyók. A marinált uborka külön említést kíván, annyira jól van savanyítva, hajszálvékonyra vágva, roppan. Nem tudom, hogyan csinálják, de szívesen megtanulnám.

p7010121.jpg

A High Note Skye Bar továbbra is hozza a megszokott színvonalat, a város legjobb kilátásával és kedves személyzettel.

p7010087.jpg

És talán tőlem kicsit szokatlan, ha túl sokat áradozom, de tényleg nagyon rendben van minden és ajánlott felmenni a naplementét, kék órát és a Bazilikát csodálni egy koktéllal a kezünkben.

p7010132.jpg

 

Dani

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!

Gasztrofotóim ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr4816006960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása