Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

A NAGY SZAKÁLLOLAJ TESZT - igazi férfinak érezheted magad!

2021. augusztus 05. - praclee

Régen teszteltem már szakállolajokat és bevallom a pandemia alatt, itthon ülve kicsit el is hanyagoltam a szakállamat. Mivel nem kellett sehova se mennem, így nemhogy az olajozás, de még a fésülködés is elmaradt gyakran, amit a szakáll nem nagyon hálál meg, mivel szüksége van kondícióra.

Most viszont újra elkezdődött az élet, egyre több nekem is a dolgom, ami rohangálással jár, így ismét jobban elkezdtem figyelni magamra.

_7270054.jpg

 

Nem is jöhetett volna így jobbkor, hogy kipróbáljam a Gentleman Store oldalán található olajokat.

 A férfiaknak ez az oldal amúgy egy igazi menyország lehet, ráadásul nem csak szakállasok, és nem csak kozmetikai szereket, hanem parfümöket, dezodorokat, mindenféle tisztálkodási kiegészítőt, valamint ruhákat is találunk a kínálatban. Ezen felül számos tippet is kaphatunk az öltözködésen át a szakállápolásig. Én most a szakállolajokra mentem rá, mert igazán megérdemelte már a törődést a szakállam.

_7270068.jpgRögtön be is rendeltem különböző olajokat a Bevirótól, Captan Fawcett’s-től és a Morgan’s-tól.
_7270025.jpgA Beviro a Getleman Store saját márkás termékcsaládja.

A design szép és letisztult, mint egyébként az egész oldal, ami dicséretes 2021-ben, miután az online böngészés és vásárlás napjaink elengedhetetlen részévé vált.

A Beviro szakállolaj hozza az igazi woodsy, szakállas vonalat. Én nagyon szeretem ezt a vonalat, anno hasonló illatokkal kezdtem szakállas pályafutásom.

Ezt azoknak ajánlom, akik a természetközeli stílust szeretik és valami különleges illatra vágynak, ami nem hétköznapi és amivel biztosan kitűnnek. Alapja avocado, jojoba és mandula olaj, a fej illata pedig cédrus és erdei fenyő, amitől az említett hamisítatlan woodsy illatot kapjuk. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy az illat bár az elején intenzíven indul, pár óra alatt elmúlik és a nap végére már nem éreztem. Az olaj állaga amúgy nagyon jó, könnyen felszívódik.

_7270090.jpg A Captan Fawcett’s termékét már próbáltam és akkor is szerettem. Így kíváncsi voltam, mit tud a Maharajah olaja.

Szerintem a csomagolás fontos eleme a terméknek, és a Capt Fawcett’s ebben kimagasló. Letisztult natúr papírdoboz, jó logó és az apró részletek, amiket akkor veszünk észre, ha kinyitjuk a dobozt. Lehet sokan ezzel nem törődnek, de nekem fontosak az ilyen részletek. Ráadásul a dobozban, még egy külön doboz van, szép cikornyás virágokkal visszajön az üvegen is fellelhető motívum. Már kézbe venni az üveget is egy élmény. És nagyon luxus hatása van.

_7270121.jpg

Az illata pedig pont ilyen. Mintha egy drága hotel lobbyjában lennénk, vagy egy luxus divatüzletben próbálgatnánk a méregdrága öltönyöket és kellemes parfüm lengené be a levegőt. Na, pont ilyen a Capt Fawcett’s Maharajah szakállolaja, aminek mandula és jojoba az alapja. Illata a nap végére is velünk marad, pont amennyire kell. Szerintem ezt is nehéz eltalálni, mert van ahol túltolják a parfümöt, illóolajokat és pár óra alatt már megfájdul a fejed, vagy tényleg nyomaszt az illat. Itt nagyon jó az egyensúly, hogy ott van, érzed de mégse zavaró. _7270139.jpg

A Morgan’s szakállolaja volt a harmadik, amit próbáltam. Még lezárt állapotban is kiérezhető volt a citrusos illat. Ha pedig magamra kenem, mintha narancshéjjal kenegetném a szakállam. Nagyon kellemes és természetes illat, ami a nap közepéig tartott. Állagra viszont talán ez volt, amit kevésbé szívott be a szakállam. Én egyébként nem vagyok híve, mikor tocsog az olajban a szakáll és csillog-villog, a szolidabb vonalat képviselem. Alapja ennek is mandula, valamint argán olaj megfejelve egy kis brazíliai narancs illattal, amitől egy brazíl narancsligetben érezhetjük magunkat.

Az olajokon kívül a teljes Beviro családot berendeltem, így a szakáll sampont is kipróbálhattam. Az átlagosnál kevésbé habzik, így többet szükséges tenni a szakállunkra, pláne, ha olyan sűrű, mint az enyém. Az illata kellemes mandulás, picit édeskés.

_7270039.jpg

Talán elértünk már oda szakállasok, hogy a szakáll sampon egy bevett dolog lett, de aki még hezitálna, vagy csak szappannal, netán sima samponnal mosna szakállat, nem győzöm hangsúlyozni, hogy inkább kifejezetten szakáll samponnal tegye, mert teljesen más az összetétele, mivel a szakállunk szerkezete teljesen más, mint pl. a hajunk. _7280078.jpgAz arcommal mindig hadilábon állok. Szerencsés vagyok, mert jó a bőrszerkezetem, viszont 40-hez közeledve, már ráncosodok, ami egyébként nem zavar, viszont a rengeteg munka és az alváshiány a szem alatti táskákon meglátszik. Úgyhogy pár napja elkezdtem használni a Beviro Forever Young Elixirjét, ami bár megfiatalítani nem fog, de remélhetőleg megakadályozza további ráncok kialakulását, vagy lelassítja, valamint hidratálja a bőröm. Ugyan akkor, ha valaki mélyebben belemegy a témába, készüljön fel, hogy a hyaluron alapú készítményeket érdemes akár napi többször is alkalmazni, valamint nem magában, hanem egy napi rutinba beépíteni. Akár egy hidratáló krémmel lezárni, miután felvittük a Forever Young Elixirt. _7270044.jpg

A Natural Beard Booster is becsúszott a sorba, amiről egyelőre nem tudok nyilatkozni, mivel nekem épp elég sűrű a szakállam, de gondoltam, hogy kipróbálom a hajamon, hátha lesz hatása, mivel felül erősen kopaszodom. Rengeteg olajat, gyümölcs és gyökér kivonatot tartalmaz, ami serkenti a szakáll tüszőit, így elősegítve azoknak a szőrszálaknak az bőrfelszínre jutását, amik még nem bújtak ki.

Érdemes ezt is naponta kétszer alkalmazni, reggel és este, lehetőleg fürdés után, amikor a pólusok kitágulnak, így a Beard Booster mélyre hatolva tudja kifejteni hatását. Ezt ugyanúgy, mint a szakáll olajat is, a bőrbe kell maszírozni, ugyanis nem a szakállon fejti ki a hatást, hanem a bőrön. Sokan ezt is elfelejtik a szakáll olajoknál, hogy azzal nem csak a szakállunk ápoljuk, hanem alatta a bőrréteget.

Ha érdekel titeket a hosszútávú hatás, kövessetek instán, mert ott biztosan befogok majd számolni, hogy milyen eredményt értek el a szérumok.

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért, vagy iratkozz fel a YOUTUBEcsatornámra! 

 

Dani

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr1716649590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása