Mr Szakáll főz, kóstol és nem utolsó sorban divatos.

Hogyan jutottam be egy óra alatt a SZIGETre és miért vagyunk a VIP hazája?

2018. augusztus 15. - praclee

Hogyan lehet leggyorsabb bejutni a SZIGETre?

Hajóval!

Ráadásul nem csak gyors, de nagyon szép a kilátás.

Mióta a BKK (én inkább csak BKV-nak mondom) hajó létezik, akarok rajta utazni, de eddig még nem sikerült. Most viszont igencsak siettem ki a SZIGETre és mondták, hogy hajóval a leggyorsabb. Neten rákerestem, kicsit felemásak az infók, ráadásul a SZIGET telefonos alkalmazása is félrevezető, de végül nyomra bukkantam. Gyorsan leszálltam a Jászain és nem is kellett sokat bóklásznom, mert úgy tűnik nem én vagyok az egyetlen, aki használja ezt a közlekedési formát. Elsőre ijesztően sokan voltak.

Van pénztáros bódé, lehet fizetni kártyával, szóval minden tuti. Ja, csak valami bizonyíték kell, hogy neked van jegyed, vagy lesz jegyed, máskülönben nem engednek fel. Elég hosszú volt a sor, de 20 perc alatt fent is voltam a hajón, majd fél óra múlva már meg is érkeztünk. Közben lehetett gyönyörködni a tájban.

Mindenkinek ajánlom, hogy aki eddig nem ment a BKK hajóval tegye meg.

Karszalag felvétel pár perc, utána átvilágítás szintén nem több. Detektoros ellenőrzés is van, aminek én külön örülök. Bár nyilván mindenki becsipog a telefontól és mindentől, szóval nem tudom mire jó, de ők biztos tudják.

És akkor itt a video, hogy milyen volt az idei fesztivál: 

Tovább

Influencer - kivel dolgozzunk, kit kerüljünk? Együttmőködési kisokos.

Az előző részben arról volt szó, hogy ki legyen influencer. Ha már ezzel megvagyunk és egy jelentősebb számú ember követ minket, akkor belevethetjük magunkat az együttműködésekbe.

Itt jönnek be a cégek, akik ezáltal olcsóbban eljuthatnak több emberhez, de hogyan válasszák ki a megfelelő influencert az együttműködésre?

Ha téged, vagy a céged csak a számok érdekelnek, akkor nyugodtan guglizz rá a TOP MAGYAR INFLUENCEREKre és válasz random valakit, akinek a te céged valószínűleg a 100. hasonló megkeresése leszel, így lehet kapsz pár másodpercet a videójában, ahogy megvillantja kicsit sem látványosan, hogy „nézzétek új órám van”, vagy feltol egy komponálatlan telós fotót, hogy az 5*-os hotelben jó a spa részleg és ennyi.

Ha viszont minőségi tartalom érdekel, amit netán te is kirakhatsz az ablakba, megmutathatsz a feletteseidnek, vagy ha nemzetközi cég vagytok, akkor még az is lehet, hogy elküldöd a külföldi anyacégnek, akik talán fantáziát fognak látni abban, hogy nagyobb munkákat megkapjon a cég, vagy karácsonyi prémium, szóval bármi, ami több, mint egy vállveregetés, akkor igenis venned kell a fáradtságot és utánakeresni, kérdezni és megtenni mindent azért, hogy megtaláld a megfelelő influencert és JÓ TARTALMAT HOZZATOK ÖSSZE!

p3056547.jpg

Tovább

Influencer - te az vagy?

Úgy gondoltam írok egy sorozatot, ami hasznos lehet mind cégek (lásd majd következő poszt), mind pedig azok számára, akik influencerkedésre adnák a fejüket.

Remélem tudok ezzel segíteni cégeknek hogyan szűrhetik meg, hogy kivel érdemes együttműködni és ki az akit messzire kerüljenek el.

És hátha feltudom nyitni a fiatalok szemét, hogy ez nem a csillogásról szól, hanem igen is keményen meg kell dolgozni. És nem az a lényeg, hogy elmondhasd, hogy fél év alatt 10 telefont, szempillaspirált és 5 ingyen ebédet kaptál, hanem hogy olyat adj a veled együttműködő cégnek, amit ő is visszaforgathat saját reklámnak, másrészt a követőidnek is hiteles légy. És legyen egyéniséged!

p1081369.jpg

Tovább

Jamie's Italian - olaszból erős közepes

Nem azért írok Jamie Oliver étterméről, mert az elmúlt időben minden újságíró, blogger és gasztró arc róla posztol, mivel itt volt pár hónapja, hanem mert hétvégén a Várnál fotóztam, és az étterem mellett vezetett az utam. _4226427.jpg

Ez is rajta volt azon a képzeletbeli listán, ahová már rég el akartam menni, de sok okból nem tettem eddig. Nem vagyok egy nagy Jamie rajongó. Ellenben, haRamsay nyitna éttermet, tuti sátrat vernék.

Tovább

Budapest csodái - cseresznyefa virágzás UPDATE: babarózsa

Nem kell Japánba utazni, de még csak vidékre se, hogy cseresznyefa virágzást lássunk. (De lehet mégis, mert közben felvilágosítottak, hogy ez babarózsa. Mivel teljesen a social mediara hagyatkoztam, és mindenhol a #cherryblossom jött velem szembe, így nem kérdőjeleztem meg a dolgot...) Igaz az elejéről már lekéstünk, legalább is én, aki most hétvégén az instagram segítségével döbbentem rá, hogy Budapesten is meg lehet csodálni a virágzást.

_4226066.jpg

Tovább

Hímestojás - hagyományok nyomában

 Emlékszem gyerekkoromban még nagy divat volt a locsolkodás, aztán egyre idősebb lettem és csak olyan lányokkal találkoztam, akik vagy utálják és menekülnek, vagy akikhez nem jártak locsolni. Nálunk otthon nagy hagyománya volt, nővérem anyukámmal várta a locsolókat. Szombaton elkészítették a hímestojásokat, hogy a vasárnapi ünnepi asztalra felkerüljön, majd húsvét hétfőn a locsolók tarisznyájába landoljon.

p4160116_resize.JPG

Tovább

Mi is az a boutique hotel? - 1 rész. Rodo Hotel Fashion Delight

A világban egyre több boutique hotel nyílik, de mi is ez pontosan?

p1081402.jpg

Ha gasztro szóval kéne leírni akkor valahol a bisztró és a fine dining között van. Ami különleges, egyedi és arra késztet, hogy máskor is visszagyere új élményekkel gazdagodni.

Tovább

Tanulj meg NEMet mondani!

Én alapvetően nem szoktam visszautasítani munkát. Sok kicsi sokra megy alapon kisebb munkákat is bevállalok. Sose lehet tudni, mikor jön egyik melóból egy másik, vagy nő a vállalkozás és azt mondja többet tud fizetni, vagy csak simán látja, hogy jól dolgozol és jobban nyílik a pénztárca.

aniko_budapest_2017_11_24_9_of_21.jpg

Igen. Bármilyen hihetetlen velem nem egyszer fordult már elő ilyen.

Tovább

Citromos sült csirkemell sajtbundában

Elérkeztünk az Asiago sajthoz, és gondoltam ennek is egy különlegesebb receptet választok, ami nem a megszokott "sajtostészta" kategória. Ebben a receptben sok izgalmas dolog van. Például, hogy ilyen puha és omlós csirkét, éttermekben is ritkán szolgálnak fel. Sokszor száraz, de ha még jó is, ha kihül már elveszti a báját. Ez 3-4 nap hűtő után is hasonlóan puha. Úgyhogy aki, nem csak a sajt izgalmas felhasználására, de egy puha, sültcsirkés receptre vágyakozik, olvassa végig a bejegyzést.

p2115855.jpg

Tovább