Mr Szakáll főz, kóstol és nem utolsó sorban divatos.

Smoothie

2018. július 16. - praclee

Ha valaki tudja, hol lehet jó déli, vagy hazai gyümölcsöt kapni visítson!

p3066990_resize.jpg

Tovább

Jamie's Italian - olaszból erős közepes

Nem azért írok Jamie Oliver étterméről, mert az elmúlt időben minden újságíró, blogger és gasztró arc róla posztol, mivel itt volt pár hónapja, hanem mert hétvégén a Várnál fotóztam, és az étterem mellett vezetett az utam. _4226427.jpg

Ez is rajta volt azon a képzeletbeli listán, ahová már rég el akartam menni, de sok okból nem tettem eddig. Nem vagyok egy nagy Jamie rajongó. Ellenben, haRamsay nyitna éttermet, tuti sátrat vernék.

Tovább

Budapest csodái - cseresznyefa virágzás UPDATE: babarózsa

Nem kell Japánba utazni, de még csak vidékre se, hogy cseresznyefa virágzást lássunk. (De lehet mégis, mert közben felvilágosítottak, hogy ez babarózsa. Mivel teljesen a social mediara hagyatkoztam, és mindenhol a #cherryblossom jött velem szembe, így nem kérdőjeleztem meg a dolgot...) Igaz az elejéről már lekéstünk, legalább is én, aki most hétvégén az instagram segítségével döbbentem rá, hogy Budapesten is meg lehet csodálni a virágzást.

_4226066.jpg

Tovább

Hímestojás - hagyományok nyomában

 Emlékszem gyerekkoromban még nagy divat volt a locsolkodás, aztán egyre idősebb lettem és csak olyan lányokkal találkoztam, akik vagy utálják és menekülnek, vagy akikhez nem jártak locsolni. Nálunk otthon nagy hagyománya volt, nővérem anyukámmal várta a locsolókat. Szombaton elkészítették a hímestojásokat, hogy a vasárnapi ünnepi asztalra felkerüljön, majd húsvét hétfőn a locsolók tarisznyájába landoljon.

p4160116_resize.JPG

Tovább

Mi is az a boutique hotel? - 1 rész. Rodo Hotel Fashion Delight

A világban egyre több boutique hotel nyílik, de mi is ez pontosan?

p1081402.jpg

Ha gasztro szóval kéne leírni akkor valahol a bisztró és a fine dining között van. Ami különleges, egyedi és arra késztet, hogy máskor is visszagyere új élményekkel gazdagodni.

Tovább

Tanulj meg NEMet mondani!

Én alapvetően nem szoktam visszautasítani munkát. Sok kicsi sokra megy alapon kisebb munkákat is bevállalok. Sose lehet tudni, mikor jön egyik melóból egy másik, vagy nő a vállalkozás és azt mondja többet tud fizetni, vagy csak simán látja, hogy jól dolgozol és jobban nyílik a pénztárca.

aniko_budapest_2017_11_24_9_of_21.jpg

Igen. Bármilyen hihetetlen velem nem egyszer fordult már elő ilyen.

Tovább

Citromos sült csirkemell sajtbundában

Elérkeztünk az Asiago sajthoz, és gondoltam ennek is egy különlegesebb receptet választok, ami nem a megszokott "sajtostészta" kategória. Ebben a receptben sok izgalmas dolog van. Például, hogy ilyen puha és omlós csirkét, éttermekben is ritkán szolgálnak fel. Sokszor száraz, de ha még jó is, ha kihül már elveszti a báját. Ez 3-4 nap hűtő után is hasonlóan puha. Úgyhogy aki, nem csak a sajt izgalmas felhasználására, de egy puha, sültcsirkés receptre vágyakozik, olvassa végig a bejegyzést.

p2115855.jpg

Tovább

Gorgonzolás fügetortácska

p2075715.jpg

Pár hete raktam ki egy felhívást, amire gorgonzola recepteket vártam. Ezek közül a legjobban ez a desszert fogott meg. Sok jó recept érkezett, de édessel kombinálni a sóst, vagy jelen esetben egy elég erőteljes ízt, sokkal izgalmasabb. Valamint abban is reménykedem, hogy talán azok is kedvet kapnak megcsinálni a receptet, akik alapból ezt a sajtot túl erősnek és markánsnak tartják. Ezzel a fehércsokis krémmel összekeverve isteni íze van, épp hogy csak egy picit pikáns, és utólag érzünk valami különleges csavart benne, de nem tolakodik.

Tovább

A legjobb bolognai recept és a parmigiano reggiano eredete

Egy hét múlva ismét Olaszországba látogatok, gondoltam ráhangolódásnak készítek egy jó bolognai ragut. Nem egy kimondott szilveszteri fogás, de sebaj. 

Mondanám, hogy én készítem a legjobb bolognait, de lehet ez túlzás lenne, de az biztos, hogy akik eddig kóstolták (és ők nem voltak kevesen) odáig voltak. Sok apró titka van, amitől igazán jó lesz egy bolognai ragú.

pc294652.jpg

Tovább

Hazai tervezők - Zsigmond Dora Menswear

Pár éve még az első Pittimre (Pitti Uomo) készültem, mikor is a fejembe vettem, hogy hazai tervezők ruháiban fogok elmenni a világ legfontosabb férfi divateseményére. A Pitti kifejezetten a klasszikus férfi divatról szól, vagyis a dandy viseletről. Ami a fotókon sokszor úgy jöhet vissza, mintha piperkőc férfiak gyülekezete lenne. Valahol igaz, valahol viszont mondható egyfajta hagyományápolásnak is. Idehaza szinte már az operába is a farmer, sportzakó lesz a sztenderd, addig külföldön főleg az olaszoknál még mindig a hétköznapi viselet meghatározó részét képezik az öltönyök. Innen nézve urizálás, de a jól öltözöttség, klasszikus elegancia nem kéne, hogy olyan távol álljon tőlünk.

pc033506-2.jpg

Tovább