Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Húsvéti sonkát vennél? Ezekre mindenképp figyelj!

2019. április 18. - praclee

A húsvét hevében, gondoltam, nem utolsó napra hagyom a sonka vásárlást. Úgyhogy kimentem ma a Lehel Piacra. Egyből hátra mentem Fekete Zsókához, akitől akartam venni jóféle sonkát, hiszen ő nem használ semmi mesterséges dolgot a sonkáihoz. De szomorúan láttam, hogy egy héttel lekéstem, ilyenkor már nincs kint. Úgyhogy maradt a többi húsos.

Mindenhol öles nagy betűvel kiírva, hogy HAGYOMÁNYOS, meg hogy MINDEN MENTES.

A népek pedig veszik.
p4160083.jpg

Tovább

BCEFW 2019 - Mikor fogunk végre törődni a kinézetünkkel?

Pár hete zajlott le a hazai Fashion Week. Nézem a sajtóvisszhangot. Mondhatni egyre nagyobb, ami jó hír. A szakmai szervezet igyekszik egyre többet megtenni azért, hogy látszódjunk.

Persze mindig van két oldal és két tábor, aki egymásnak feszül. Van akik tüntetőleg távol maradnak, mert hogy a kormány már itt is átvette a hatalmat (?) és vannak, akik nem foglalkoznak a napi politikai dolgokkal, és a média valós, vagy valótlan hírgerjesztésével,  hanem teszik azt, ami a szívük ügye.

p3030756.jpg

Tovább

Valentin napi gondolatok - ne csak ma légy úriember!

A Valentin nap ne csak arról szóljon, hogy ma vagy kedves a másikhoz. Hogy hirtelen a semmiből elhalmozod túlárazott rózsacsokorral és bonbonokkal esetleg egy romantikus vacsorával.

doc_3336-3.jpg

Tovább

Szakállápolás - mire jó a szakáll balzsam?

Mikor évekkel ezelőtt először próbáltam szakállbalzsamot, kicsit szkeptikus voltam, mert minden a szakállolajról szólt. Ez máig így van. A balzsam mára se terjedt el úgy, mint az olaj. Első használatkor furcsa volt, mert olyan, mintha arckrémet vinnél fel a szakálladra. De persze teljesen máshogy fog viselkedni, meglátod. Eltelt pár perc és beleszerettem.

blog_balzsam-2.jpg

Tovább

Filmsztárok a High Note SkyBarban

Az Aria Hotelt és a hozzá tartozó SkyBar-t előszeretettel látogatják nagy filmsztárok, mint pl. Will Smith vagy Jenifer Laurence. Utóbbit egyszer a teltház miatt nem akarták beengedni (valószínű nem ismerték fel), majd másnap a Four Seasonsből szóltak, hogy a művésznő szeretne estére egy asztalt, ha megoldható. Ilyen történetek között csapongunk, mikor a legújabb menüt, vagy ha úgy tetszik barfood-ot teszteljük. 

hemingway_szu_linap-2.jpg

Tovább

Együnk úgy, mint az olaszok - Harmadik Olasz Gasztronómiai Világhét

Harmadik alkalommal rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet november 19-25 között.

olasz_gasztro_01.jpg

Az idei téma a mediterrán diéta népszerűsítése. Viszont nem kell fogyókúrás ételekre gondolni, mert itt a diéta az ételhez való hozzáállásunkat és az egészséget jelenti.

Tovább

Budapest Auto Show 2018 - a gázfröccs elmaradt

Nem tudom, jártam-e valaha autó kiállításon, de szerintem nem. Az utóbbi időben viszont elkezdtem érdeklődni az autók iránt. Inkább az old timerek vonzanak, de szeretem a dizájnos dolgokat, így gondoltam megnézem az autókiállítást.

budapest_auto_show_04.jpg

Tovább

Kulisszák mögötti vacsora a Ritz konyháján a Deák St. Kitchenben

A Ritz-Carltonhoz tartozó Deák St. Kitchen mindig kitesz magáért, ha az új menü bemutatásáról van szó. Volt már a tetőn (legjobb helyszín nyertese nálam), volt a Fashion Street közepén, ahol az emberek is látták mit eszünk, most pedig az egész bemutatót bevitték a konyhára.

img_7695.jpg

Tovább

Vidéki gasztrokalandok - Első Mádi Borház

A tokaji borvidékhez már többször volt szerencsém. Jártam bortúrán a Holdvölgy pincészetnél és pár éve a Bestillo pálinkának csináltunk fotózást, ahol szabad kezet kaptunk és nagyon jól bántak velük. Az Anyukám mondta is a közelben van, szóval a vidéken minden adott a szép környezethez, jó emberekhez, kikapcsolódáshoz.

p9161697.jpg

Tovább