Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Megnyílt a HILTON GARDEN INN

2019. július 12. - praclee

p7090192.jpg

Ki vezette be a szállodákba a minibárt?

Ki volt az első, aki a légkondit bevezette?

Melyik szállodában volt először televízió?

Sorolhatnék még ilyen kérdéseket, amik manapság magától értetődőek, hogy léteznek és a szolgáltatás részei, de meglepődnél, ha tudnád, hogy bizony ezek, mind a HILTON szállodalánc nevéhez kapcsolódnak.

 Tudtad, hogy a világon minden nap nyílik egy Hilton hotel? Minden nap! p7090080.jpg

Most nálunk is nyílt egy újabb, ami a lezserebb vonalat képviseli, ezért is a neve Garden Inn. Ugyanúgy a szállodarendszerhez tartozik, lehet gyűjteni hűségprogram pontokat, de a szolgáltatói területen sokkal megengedőbb a cég, mint a nagytesónál. Míg ott a szakáll már kizáró ok a dolgozóknál, itt nem fog a kukában landolni az önéletrajz, ha itt helyezkednél el.

p7090128.jpg

Apropó munkaerő! Manuela K. Brode, a hotel igazgatója nagyon jó érzékkel nyúlt az alkalmazottak kiválasztásához. Ugyanis visszacsábította a külföldi Hiltonban dolgozó magyarokat. Szerintem ez nagyon jó dolog, mert egyfelől olyan embereket szerzett a cég kötelékéből, akik kinti magas minőségű helyeken dolgoztak, így nem most csöppennek bele az egész Hilton világba, másrészt hazai földön jobban át tudják látni az igényeket. Ugyanis nem csak az a cél, hogy a külföldi vendégek jöjjenek, hanem céloznak a magyarokra is. Ez az árszabásban is meglátszik, 79€-tól már vannak szobák. p7090160.jpg

Az egész belső dizájn, nagyon friss, modern, ízléses. Egy pillanatig sem feszengős. A rombusz dizájn elem, nekem kifejezetten bejön. Mindenhová belecsempészték a szőnyegtől a fali lámpán át a tükrökig. Carmen Tanase munkáját dícséri, aki nem a laptop mögött az irodában ülve gondolkodott, hanem hosszú sétákat tett Budapesten és az itt látott dolgok ihlették. Az Oktogon mintázata, a parkokban látott növények, vagy épp a belvárosi belső udvarok hangulata, ami a Secret Gardennél köszön vissza. Mármint nem az omladozó, lepukkant, hanem a maradék, ahol még kis oázisok találhatók.

p7090081.jpg

p7090054.jpg

p7090055.jpg

p7090075.jpg

A 8 emeletes hotelben különböző méretű és besorolású szobák vannak. A legegyszerűbben is jártunk, ami bőven kielégítő. A fürdőszoba különösen tetszetős és a szoba színeiben is hangulatos.

Nem tudom ki hisz az adottságokban, nekem minden esetre van egy, mégpedig hogy a legapróbb hibákat egyből kiszúrom. A szobába lépés után az első dolog volt a falon lévő folt, amit nyilván egy vendég okozott, pedig még csak pár hete vannak nyitva.

p7090167.jpg

A szobák amúgy olyan modernek, hogy kulcs nincs, csak az első emeleten az izraeli vendégek miatt. Tudtátok, hogy szombaton ők nem használnak elektromos eszközöket? Így az ajtó kilőve és a lift is. Mondjuk akkor nem tudom a hűtőből, hogy vesznek elő bármit is.

Jut eszembe hűtő. Bár a Hilton volt az első, aki bevezette a minibárt a szobákba, itt viszont kivezette és levitte a lobby-ba, kibővítve. Így a nasit, és egyéb szuveníreket is vehetnek a vendégek. Mondjuk nekem se a Tibi csokit, se a Nógrádit nem jutna eszembe innen venni, de lehet csak én vagyok ezzel így. Az viszont dícséretes, hogy helyi termékeket raknak be, nem pl. egy MILKA csokit.

p7090103.jpg

p7090106.jpg

Na de vissza kanyarodva a kulcs kérdéshez a többi emeleten nem csak kártyás rendszer van, hanem a Hilton mobilapplikáció segítségével a telefonukra is generál egy kódot, úgyhogy csak meg kell nyitni az alkalmazást, az ajtóhoz tartani a telefont és bent is vagyunk. Ez elég menő, mert vélhetően kevésbé hagyjuk el a telefonunkat, mint a kártyát.

p7090060.jpg És akkor a legeslegmenőbb dolog a fenti emeleten található lakosztályok. Az egyik szobából az Operát, vagyis annak átalakítását, másik szobából pedig a Bazilika hátulját csodálhatjuk. Ez igazi különlegesség, mert nézhetjük Budáról, az óriáskerekűről, vagy épp a High Note-ból,  meg mindenféle szökből, de erről az oldaláról nem hiszem, hogy van máshonnan rálátás.

Van egy óriási terasz is, amit a lakosztály vendégei használhatnak, de privát rendezvényekre és eseményekre is ki lehet bérelni.

p7090173.jpg

p7090177.jpg

p7090197.jpg

Ezen kívül a lobbyban található egy igazán impozáns bár, valamint az étterem a hátsó részre van "száműzve", ami ad egy kis intimitást, valamint itt található a másik Secret Garden, ahol akár a reggeli kávénkat is elfogyaszthatjuk. A la Carte ebéd és vacsora van, ahol szintén hangsúlyosak a magyar termelőktől beszerzett alapanyagok. De nem csak az étel területén, de a sörökben is hazai kézműves sörfőzdéktől szerzik be folyékony kenyeret.

p7090118.jpg

p7090146.jpg

p7090140.jpg

p7090078.jpg

 

Habár én a boutique hoteleket szoktam előnyben részesíteni a Hilton Garden Inn teljesen meggyőzött. A titkos kertek, az ebédlő és a tetőterasz igazán kedvenc és kiemeli a hotelt a szokványosság sorából. 

 

Dani

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért, vagy iratkozz fel a YOUTUBEcsatornámra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr3914939634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása