Ki vezette be a szállodákba a minibárt?
Ki volt az első, aki a légkondit bevezette?
Melyik szállodában volt először televízió?
Sorolhatnék még ilyen kérdéseket, amik manapság magától értetődőek, hogy léteznek és a szolgáltatás részei, de meglepődnél, ha tudnád, hogy bizony ezek, mind a HILTON szállodalánc nevéhez kapcsolódnak.
Tudtad, hogy a világon minden nap nyílik egy Hilton hotel? Minden nap!
Most nálunk is nyílt egy újabb, ami a lezserebb vonalat képviseli, ezért is a neve Garden Inn. Ugyanúgy a szállodarendszerhez tartozik, lehet gyűjteni hűségprogram pontokat, de a szolgáltatói területen sokkal megengedőbb a cég, mint a nagytesónál. Míg ott a szakáll már kizáró ok a dolgozóknál, itt nem fog a kukában landolni az önéletrajz, ha itt helyezkednél el.
Apropó munkaerő! Manuela K. Brode, a hotel igazgatója nagyon jó érzékkel nyúlt az alkalmazottak kiválasztásához. Ugyanis visszacsábította a külföldi Hiltonban dolgozó magyarokat. Szerintem ez nagyon jó dolog, mert egyfelől olyan embereket szerzett a cég kötelékéből, akik kinti magas minőségű helyeken dolgoztak, így nem most csöppennek bele az egész Hilton világba, másrészt hazai földön jobban át tudják látni az igényeket. Ugyanis nem csak az a cél, hogy a külföldi vendégek jöjjenek, hanem céloznak a magyarokra is. Ez az árszabásban is meglátszik, 79€-tól már vannak szobák.
Az egész belső dizájn, nagyon friss, modern, ízléses. Egy pillanatig sem feszengős. A rombusz dizájn elem, nekem kifejezetten bejön. Mindenhová belecsempészték a szőnyegtől a fali lámpán át a tükrökig. Carmen Tanase munkáját dícséri, aki nem a laptop mögött az irodában ülve gondolkodott, hanem hosszú sétákat tett Budapesten és az itt látott dolgok ihlették. Az Oktogon mintázata, a parkokban látott növények, vagy épp a belvárosi belső udvarok hangulata, ami a Secret Gardennél köszön vissza. Mármint nem az omladozó, lepukkant, hanem a maradék, ahol még kis oázisok találhatók.
A 8 emeletes hotelben különböző méretű és besorolású szobák vannak. A legegyszerűbben is jártunk, ami bőven kielégítő. A fürdőszoba különösen tetszetős és a szoba színeiben is hangulatos.
Nem tudom ki hisz az adottságokban, nekem minden esetre van egy, mégpedig hogy a legapróbb hibákat egyből kiszúrom. A szobába lépés után az első dolog volt a falon lévő folt, amit nyilván egy vendég okozott, pedig még csak pár hete vannak nyitva.
A szobák amúgy olyan modernek, hogy kulcs nincs, csak az első emeleten az izraeli vendégek miatt. Tudtátok, hogy szombaton ők nem használnak elektromos eszközöket? Így az ajtó kilőve és a lift is. Mondjuk akkor nem tudom a hűtőből, hogy vesznek elő bármit is.
Jut eszembe hűtő. Bár a Hilton volt az első, aki bevezette a minibárt a szobákba, itt viszont kivezette és levitte a lobby-ba, kibővítve. Így a nasit, és egyéb szuveníreket is vehetnek a vendégek. Mondjuk nekem se a Tibi csokit, se a Nógrádit nem jutna eszembe innen venni, de lehet csak én vagyok ezzel így. Az viszont dícséretes, hogy helyi termékeket raknak be, nem pl. egy MILKA csokit.
Na de vissza kanyarodva a kulcs kérdéshez a többi emeleten nem csak kártyás rendszer van, hanem a Hilton mobilapplikáció segítségével a telefonukra is generál egy kódot, úgyhogy csak meg kell nyitni az alkalmazást, az ajtóhoz tartani a telefont és bent is vagyunk. Ez elég menő, mert vélhetően kevésbé hagyjuk el a telefonunkat, mint a kártyát.
És akkor a legeslegmenőbb dolog a fenti emeleten található lakosztályok. Az egyik szobából az Operát, vagyis annak átalakítását, másik szobából pedig a Bazilika hátulját csodálhatjuk. Ez igazi különlegesség, mert nézhetjük Budáról, az óriáskerekűről, vagy épp a High Note-ból, meg mindenféle szökből, de erről az oldaláról nem hiszem, hogy van máshonnan rálátás.
Van egy óriási terasz is, amit a lakosztály vendégei használhatnak, de privát rendezvényekre és eseményekre is ki lehet bérelni.
Ezen kívül a lobbyban található egy igazán impozáns bár, valamint az étterem a hátsó részre van "száműzve", ami ad egy kis intimitást, valamint itt található a másik Secret Garden, ahol akár a reggeli kávénkat is elfogyaszthatjuk. A la Carte ebéd és vacsora van, ahol szintén hangsúlyosak a magyar termelőktől beszerzett alapanyagok. De nem csak az étel területén, de a sörökben is hazai kézműves sörfőzdéktől szerzik be folyékony kenyeret.
Habár én a boutique hoteleket szoktam előnyben részesíteni a Hilton Garden Inn teljesen meggyőzött. A titkos kertek, az ebédlő és a tetőterasz igazán kedvenc és kiemeli a hotelt a szokványosság sorából.
Dani
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért, vagy iratkozz fel a YOUTUBEcsatornámra!