Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Élmények a város felett

2017. május 10. - praclee

Kevés menőbb helyet lehetne találni új étlap bemutatásához, mint a város tetejét. A The Ritz-Carlton, Budapestnek könnyű dolga van, hiszen az egyik legmagasabb pont a város szívében. Megkockáztatom én télen is rendeznék ilyen eseményt. Menő lenne hógolyót dobálni a járókelőkre.

p5047143_resize.jpg

Viccet félretéve, valljuk be hálás feladat megkóstolni az új étlapot, persze csak akkor, ha jó az étterem. A Deák St. Kitchen szerencsére elég jó, így nem esett nehezemre beírni a naptárba az időpontot mikor szóltak, hogy ezen a különleges helyszínen lesz a bemutató.

p5047174_resize.jpg

p5047318_resize.jpgJó pár éve, hogy egy pálinka reklámot forgattunk a szemközti ház tetején. Akkor is nagyon menőnek éreztem magam, mivel nem sok ember koccinthat a város tetején. Igaz a pálinkáspohárban kamu pálinka volt, mert hamar vége lett volna a forgatásnak, ha egymás után nyakaljuk a feleseket.

p5047241_resize.jpg

p5047135_resize.jpg

Akkor se akartam lemenni a tetőről, most is szinte én voltam az utolsó, aki zárta az ajtót. A budai hegyek mögé lebukó nap utolsó sugarai megcsillannak az óriáskeréken és giccs ide, giccs oda szívesen végeznék itt mindennapi munkát, hogy lássam ezt a csodát. Felsöprögetnék, vagy az ereszből kiszedném a nem létező hulló leveleket, vagy bármit. Valahogy sokkal nyugodtabb fentről minden. Nem érzem olyan fojtogatónak a várost.

p5047296_resize.jpg

Sajnos csak a rendezvény idejére volt lehetőségünk feljutni a tetőre és nem úgy tűnik, hogy egyhamar lehetne ezt rendszeresíteni. De majd erősen lobbizom az ügy érdekében…

p5047152_resize.jpg

 

p5047330_resize.jpgA szálloda dolgozói közül páran viszont feljárhatnak, ugyanis egy nem is olyan kicsi fűszernövény kertet alakítottak ki a tetőn, ami ellátja az éttermet és a bárt is friss fűszerekkel. Én 15 különböző növényt számoltam, amiből 11-et felismertem.

p5047126_resize.jpg

Rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, koriander, vizitorma, babérlevél, snidling, petrezselyem, mentából több féle. Ezek kerülnek az ételekbe és a különleges koktélokba.

p5047387_resize.jpg

Az étlapon megtalálhatók mind a könnyű zöldséges fogások, mind a markánsabb húsos ételek, amelyek a magyar konyha tradicionális ízeit idézik.

p5047383_resize.jpg

Tudom elcsépeltek az „új köntösben”, „kis csavarral”, „modern formában” kifejezések, de ha valaki tud jobbat, szóljon!

Lényeg, hogy grillezet cukkinit kókuszos karalábé pürével adják, a borjú lapockához pedig paprikás túrós tésztát.

A streetfood vonal kikerülhetetlen, hiszen az étterem a nevében is hordozza, valamint a fashion street sarkán található. A Deák St. Kitchen egyébként ott lesz a jövő heti Gourmet Fesztiválon, ahol idén a mangalica és az eper kapja a főszerepet. 
p5047315_resize.jpg

Nekem az egyik kedvencem az előételnek kínált kakukkfüves padlizsánkrém volt. Kifejezetten szeretem, ha nincs teljesen ledarálva a krém, hanem házias jellege van. A hozzá adott kenyérrel bármikor eleszegetném.

p5047355_resize.jpg

Az abszolút kedvenc a juhtúrós tészta mellé kínált pörkölt lett. Semmi különleges. Inkább házias. De pont az, amire az ember igazán gondol, ha a régi ízekre vágyik. Harmadiknak a desszertet emelném ki, ami sós karamellás ezerlapos vajastészta volt friss eperrel. Nem tudom, hogy számolják meg az ezer lapot, de szívesen lennék minőség ellenőr, és a tetőre kéretném átvizsgálásra a krémeseket.
p5047411_resize.jpg

A Deák St. Kitchen menüje számomra egyaránt hozta a vidék hagyományos ízeit és a modern ízpárosítások rafinált játékát.

p5047398_resize.jpg

Egyedül azt bánom, hogy nem ettem több krémest, de túlságosan lekötött a város csodálata és a naplemente. A nagy pörgésben ritkán tudok kikapcsolódni és feltöltődni, de most ez nagyon jót tett.p5047455_resize.jpg

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

 Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr9512495459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása