Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

TOP 15 AJÁNDÉK ÖTLET FOTÓSOKNAK / VIDEÓSOKNAK - Hasznos kütyük 10.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig

2020. november 26. - praclee

 Közeleg a Black Friday és a karácsony. Ilyenkor nagy akciókat lehet kifogni... Oké, nem biztos hogy nálunk, mert itthon előszeretettel viszik fel az árakat pár hónappal előtte, hogy aztán 20-30%-al csökkentsék és úgy tegyenek, mintha tényleg olyan olcsó lenne, de közbe nem is, mert amúgy alapáron olcsóbb volt...

Legyetek mindig figyelmesek, vessétek össze, hol olcsóbb a termék. Mert itt a közel-keleten... izé kelet-Európában árérzékenyek vagyunk, pláne így világjárvány közepén.

Gondoltam összeszedem a kedvenc fotós videós kiegészítőimet, amit ajándékozhattok a fotós haverotoknak, vagy barátotoknak, esetleg saját magatoknak, ha nincs senkitek, akitől esély lenne ilyet kapni... 
 

Én két helyről szoktam vásárolni főként. Az Aliexpressről és az Amazonról. Az Alit azért szeretem, mert tényleg nagyon jó árakon vannak cuccok, de itt inkább csak apró kiegészítőket veszek, mint pl. gömbfej, csavarok, apró dolgok, amik nem elektronikai, mert egyrészt garanciát nehezebb érvényesíteni, másrészt lassan is jön meg, és az utóbbi időben drágább is lett, mint az Amazon. Innen azért szeretek vásárolni, mert pár nap alatt megjön a cucc és jóval olcsóbb, mintha itthon venném meg. Mivel hivatalos márkán keresztül veszem, így biztos vagyok benne, hogy nem átverés, garanciát, bármi ügyintézést jobban lehet intézni, ha gond lenne, nekem szerencsére még sosem volt, úgyhogy mindenképp megéri.

Higgyétek el én azon lennék, hogy a hazai gazdaság fellendüljön, és támogatnám, de itt van pl. az SD kártya, ami 10e Ft különbséggel árulnak. Az nagyon sok. És Németországból 3-5 nap alatt itt van postával, házhoz jön. 

 Jöjjenek hát az idei év kedvencei 10.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig!

Ha videó formában néznéd meg, akkor KATT IDE, ha olvasni jobban szeretsz, akkor görgess lentebb.

 

_b240044.jpg

1. SD kártya 25€ https://amzn.to/35UgwLd 10.000 Ft

Ebből sosem elég. Én azért a 128GB-os Sandisk Extreme Pro-t ajánlom, mert erre van a legnagyobb kedvezmény. Ez általában 30-40%-al olcsóbb szokott lenni, míg a 256GB-os társa csak 20-30%. Amit nem igazán értek, mert a nagyobb/több, mindig olcsóbb kéne legyen. 

pb240144.jpg

2. Derítőlap 25€ https://amzn.to/3fpjg6i 10.000 Ft

Érdemes ebből azt venni, ami több oldalas és váltogatható. Ez nagyon jól jön gasztro, vagy portré fotózáshoz is. Az arany oldala, erősebb ám melegebb fényt ad, kinti portrékhoz jöhet jól. A sima ezüst a leggyakrabban használt, de a matt fekete is jól jön, ha el akarjuk nyelni a fényt és egy árnyékosabb, mood-os hangulatot akarunk a fotóinknak.

3. Letölthető fotó https://wildsilkvisuals.pic-time.com/-printsbydanielhorvath10.000 Ft 

Egy kicsit hazabeszélek most, mert sokan kértétek már tőlem. De ne csak tőlem vegyetek és támogassatok ezzel, hanem olyan fotósokat is, akiknek a munkáit szeretitek. Manapság már mindenkinél vannak letölthető és nyomtatható fotók, ami ajándékba és magatoknak is nagyszerű ötlet. Összegyűjtöttem egy csokorra valót a kedvenc fotóimból, amik közül tudtok válogatni. 

használd a ’highres20’ kódot 20% kedvezményért.

4. Presetek https://filtergrade.com/vendor/danielhorvathofficial/ 10-25$ 3.000-10.000 Ft.

Minden kezdő fotós álma, hogy hasonlítson a fotója, valamelyik ismert fotóséhoz. Ez teljesen normális. Ebben is segíthet a Preset, de abban is, hogy egységes look-ot kapjanak a fotóid. Nagyon hasznos akkor is, ha mondjuk esküvőt fotózol és sok azonos képed van, és nem akarod mindegyiket külön megszerkeszteni. Számos PRESET elérhető már, én összegyűjtöttem a saját kedvenceimet, amiket az évek során kialakítottam magamnak, és amiért úgy néznek ki a fotóim, ahogy. 

használd a ’fgblackfriday2020’ 30% kedvezményért

5. Peak Design csuklópánt https://www.tripont.hu/termek/peak-design-cuff--hamuszurke12.000 Ft 

Elsőre azt hittem kicsit haszontalan dolog, de nagyon megszerettem. Egyrészt mert hybrid shooternek mondom magam, tehát fotót és videót van amikor egyszerre készítek, így két gép nem igazán lóghat a nyakamban, ekkor jön jól a csuklópánt nekem. De akkor is, ha csak simán nem akarom a nyakamba lógatni a gépet, hanem Run and Gun szituációban vagyok, mégis nem csak a vázat akarom tartani, hanem biztos akarok lenni benne, hogy hozzám van 'láncolva' a gép.

_b240023.jpg

6. Manfrotto Pixi Evo 2 állvány 40€ https://amzn.to/35YALqU https://www.manfrotto.com/hu-hu/pixi-evo-2-szekcios-mini-tripod-piros-mtpixievo-rd/ 15.000 Ft

Ez egy kis mindenes állvány. Kíváló vloghoz, vagy túrázáshoz, ha nincs elég hely egy normális állványnak, de azért mégis szeretnél valamit magaddal vinni. Gömbfejével könnyel állítható a kamera szöge, a lábai kihajthatók. Kicsi, kompakt és olcsó. 

_b240018.jpg

7. Filterek/szűrők

Polár, VND filter, PRoMist filter Tiffen ¼ 100€ https://amzn.to/3fqrY4k  36.000 Ft

Ebből sokféle van, márkára és méretre is.

Az egyik, amit én használok az a polár szűrő. Ablak tükröződés és hasonló dolgok szűrhetők vele.

A Variable ND a videózáshoz hasznos, ha sokat vagy kint. Nem az ISO-n és a záridőn kell változtass, hanem csak elforgatod a szűrőt és bumm, kész is vagy. Nagyon hasznos és elengedhetetlen.

Végül a ProMist filter, ami a vintage fotó/videó rajongóinak nyálcsorgatós kiegészítő. Ez a highlights-ot szoftosítja, így egy igazán filmes look-ot kaphatunk. 

_b240016.jpg

8. Samsung SSD T5 100€ https://amzn.to/3pVMY7J 36.000 Ft

Az másik dolog, ami nálunk valamiért dupla árban van, mint a szomszédos Németországban. Tavaly ez még 50.000 Ft volt odakint, míg nálunk 70e körül volt az ára. Idén már a 2TB-os kerül ennyibe. Nagyon szeretem, hogy ilyen kicsi, ilyen szép és az írási sebessége jóval gyorsabb, mint a hagyományos merevlemezeké. 

9. Artlist előfizetés 200$ https://bit.ly/2SsdHtu  60.000 Ft

Ha videókat készítesz, előbb utóbb eljön az a pillanat, amikor már nem a netről és kalózpéldányokból vadászod a zenéket, melyeket jogtalanul használsz fel, vagy azt hiszed jogosan, aztán pár hónap múlva jön egy törlés, felfüggesztés és egy ejnyebejnye. Ez havi lebontásban nem egy nagy összeg, és korlátlan tölthetsz le zenéket, amit magadnak és ügyfélnek egyaránt felhasználhatsz. 

_b240035.jpg

 

10. Douchebags táska 210€ + 80€ https://douchebags.com/the-backpack-pro-desert-khaki https://douchebags.com/the-cia-black-out 100.000 Ft

kód: 'danielhorvath15' 15% kedvezményt kapsz a vásárlás árából.

Imádom! Elsőre soknak tűnhet ez egy táskáért, de ha szétnézel akkor láthatod, hogy a konkurens, igényes, dizájn táskák ugyan ilyen, ha nem drágább árban mozognak. Egyszer kell jól választani és nagyon hosszú ideig kitartanak, ha nem egész pályafutásodon. A táska vegan leather, tehát állatbarát is + vízhatlan, teszteltem esőben és semmi baja sem lett, nem ázott be, ami nagyon hasznos. 

 

valamint szintén táska:

_b240037.jpg

Pen-F táska https://www.olympusmintabolt.hu/olympus-bologne-bleu-de-chauffe-fenykepezogep-taska-s  100.000 Ft

 

11. KOA Backdrops http://koabackdrops.com 100.000 Ft

Ki ne álmodna gyönyörű háttérről a portréfotózáshoz, vagy akár gasztró fotóhoz. A KOA backdrops egy magyar 'tervező', vagy inkább mindenes Kustos Orsolya projectje. Kézzel festett vásznakat árul, amikkel igazán különlegessé tehetők a fotók. Ez is tipikusan egyszer megvevős darab, ami örökéletű és biztos vagyok benne, hogy az évek alatt a használati patina még különlegesebbé teszi ezeket a termékeket. 

_b240007.jpg

12. Lopuedeck CT https://www.tripont.hu/termek/loupedeck-ct-szerkeszto-konzol 170.000 Ft

Az ára borsos. Tudom. De ha teheted vedd meg. Erről hamarosan lesz videóm. Egy két bosszantó hibája ellenére, amit javítanak, tehát szinte teljesen jól használható a gyorsaság a kényelem a legerősebb funkciói. Ha fotó/videó szerkesztéssel foglalkozol, az egyik legfontosabb tényező az idő. Hogy milyen gyorsan végzel egy adott projecttel. A Loupedeck CT-vel szerintem majdnem felére csökkenthető a munkaidő. A kerék funkcióval pedig finom és precíz színezést tudsz végrehajtani, ami a professzionális felhasználóknak nagy segítség. 

pb240141.jpg

13. Fényképező Olympus OM-D M10m4 260e ajándék 45mm https://www.olympusmintabolt.hu/olympus-e-m10iv-ezust-vaz 260.000 Ft

Nemrégen teszteltem, amiről ITT láthatjátok a videót. Nagyon jó kezdő, középhaladó gép, amivel nagyszerű fotókat lehet készíteni. Ráadásul most ajándékba jár hozzá a kedvenc objektívem, amit én 90% használok. 

14. Macbook Air https://istyle.hu/macbook-air-m1-chip-8-magos-gpu-val-512-gb-asztroszurke.html 530.000 Ft

Biztos te is hallottad már, hogy az APPLE megint nagyot alkotott. Elhagyták az Intel chip-eket és saját maguk fejlesztik most már a processzorokat. Az új M1 chippel érkező első modellek az Air, a PRO és a Mac Mini nagyon ígéretesnek tűnnek. Oly annyira, hogy az Air, ami egy irodai kis gép kéne legyen, simán lekörözi az előző év Pro kategóriás termékeit. Ami hát... elég impresszív. 

És végül az 1.000.000 Ft-os kategória!

15. Munkaállomás asztal/szék/kiegészítők 1.000.000 Ft https://www.kinnarps.hu/termekek/asztalok/munkaasztalok/oberon-desk/

Nem akarok most hosszasan belemenni, nézzetek utána. De az hogy min ültök, milyen asztalnál dolgoztok nagyban befolyásolja nem csak a produktivitást, de a hosszú távú egészségeteket! Én lassan egy éve használom ezt az elektromos asztalt, ami állítható magasságú, így sokszor felállok munka közben. Nem szabad sokat ülni, mert nem jó. Ezek nem olcsó dolgok, de az egészség mindennél fontosabb. Én nem bánom, hogy egy ilyenbe invesztáltam. 

Kellemes Ünnepeket! 

Dani

Kövess be a SOCIAL MEDIA felületeimen és ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj nekem!

YOUTUBE

INSTAGRAM

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr1516303172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása