Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Food Truck Show - kocsikiállítás, ahol ehetünk.

2016. május 08. - praclee

Pár hete épp azon gondolkodtam, hogy míg Kanadában a töltött kürtőskalács annyira berobbant, hogy több mint 6 millióan látták a videót a neten, és hogy mennyire dizájnos az egész food truck, addig a hazai licensz birtokosa, egy olyan ócska fabódés kocsit tákolt össze, annyira rossz dizájnnal, hogy az már az utolsó falunapon is ciki lenne. Vagy csak simán beolvadva a többi fabódés kocsi közé.

p5063220.jpg

Ám szerencse azért itthon is egyre többen törekednek rá, hogy a food truckot is feltuningolják, és frappáns nevekkel lássák el. Bár igaz, itt meg inkább a külcsín dominál, mint a belbecs. Ugyanis a többség nem lát túl a hamburgereken, és a BBQ-s ételeken. Szegény Csöppentő pedig, aki egy kis „hazai”-t csempész a kommersz dolgok köz, úgy kivágták a világ végére, a ringlispíl mellé, hogy szerintem alig fogyasztottak nála, mivel teljesen kiesett a buszok gyűrűjéből.

A helyszín a Kincsem Park, ahová eljutni nem épp a legkönnyebb. Igaz a Deák térről óránként indult az ingyenes „sulibusz”. Igen, az a óriási, hosszú sárga amerikai verda, amivel azért elég menő végigdöngetni a városon, de ha ezt nem érjük el, akkor marad a metró, majd onnan laza 15-20 perc gyalog.

p5063118.jpg

A belépő 900 Ft, ami épp ingerküszöb. Ez épp ingerküszöb, de jár érte némi szolgáltatás, úgyhogy megéri. Egyrészt a Kincsem Park területén belül használhatjuk a mosdót, ami kulturált. Jobb, mint a Toi Toi. Másrészt 300 Ft lefogadható a ló és agárversenyeken.

Mi életünkben először fogadtunk agárversenyen, és Hely befutón nyertünk is Booksy (Buksi) és Coody (Kodi) nevű kutyákkal. 1.3-as szorzóval 300 Ft nyereségünk lett, azon felül, hogy visszajött a befizetett összeg, szóval így nézve a 900 Ft-os belépő már teljesen rendben van.

p5063127.jpg

Apropó lóverseny. A Kincsem Park szépen fel van újítva, és mi, akik soha nem voltunk még lóversenypályán, sőt Pest belvárosában alig látunk zöld felületet, szinte mi is haraptuk a lovakkal együtt a friss füvet, annyira élveztük ezt a fajta természet közeliséget.   A lelátó szinte tömve volt érdeklődőkkel. Nehéz volt eldönteni, hogy ők valójában a lóversenyre jöttek, vagy a Food Truck Show-ra, és mellékesen leültek a tribünre.

p5063159.jpg

A kocsik a két épület között kör alakban foglaltak helyet, melynek közepén egy óriási fedett színpad volt, ahol különböző műsorok, és koncertek mentek.

Ez megint csak óriási piros pont, hogy végre valaki rájön arra, hogy nem csak bömböltetni lehet a zenét, hanem meghívni őket, hogy élőben játszanak az éhes vendégeknek. Egyszerre több helyszínen szólt a zene, és jól megfért egymás mellett a rezesbanda, a rockabilly, és a feltörekvő sanzonos gitárduó is. Ezúton jelezném a szervezőknek, hogy máskor is hívjanak zenészeket, a többi hasonló fesztivál szervezőének pedig üzenem, hogy vegyenek példát a róluk!

p5063198.jpg

Na de térjünk vissza kocsikra. Már a nézelődéssel is bőven elüthetjük az időt és csorgathatjuk a nyálunkat. Sok a régi, felújított kocsi, amit kibeleztek, átalakítottak, kifestettek, feldíszítettek. Nagyon sok a tényleg igényes, ötletes és névadásban azt hiszem verhetetlenek vagyunk.

p5063214.jpg

Viszont vadászni kellett, hogy ne hamburgert együnk. Biztos nagyon finom, és nagyon kézműves, de már unalmas. Legalább is nekem.

p5063098.jpg

A már említett Csöppentő mellett, a Tésztafeszítő Kisiparos is viszonylag régi motorosnak számít. Láttunk még fagyist és vattacukrost, ami az újdonság erejével hatott ránk. Bár a Kanálgép vicces neve vonzónak hatott, és nemrég olvastam is róluk cikket, odaérve viszont nem kaptam semmi vizuális élményt, hogy én tényleg ezt akarjam enni.

p5063167.jpg

Jó látni, hogy az éttermek is próbálkoznak futtatni etetős kocsit, így a debreceni Ikon, vagy a pesti Kollázs osztagát is láthattunk, de kint volt Gál Attila is a Piknik Utcabazárral, aki pár éve szögre akasztotta a séfköpenyt, hogy a fesztiválokat járva etesse a népet.

p5063247.jpg

A PolaPola nemrég jött be versenyzőnek kocsijával, de tarolt a Street Food Shown, most pedig itt a Food Truck Shown mutatja meg, mire képes.

Persze ne tikkadjon ki senki, vannak ám itatós kocsik is szép számmal. Az egyik mentőautónak öltözve, ha a kiszáradás fenyeget, de a szolidabb csomagolást is választhatjuk. Nálam ital fronton a Nobilis pálinka kocsija  volt a favorit.

p5063212.jpg

Hétvégi programnak tökéletes. Jó levegő, szép környezet, kutyát is vihetünk, a gyerekek pedig rohangálhatnak a fűben, míg sorban állunk.

p5063144.jpg

Naplementében, élőzenére falatozni pedig olyan élmény, amiért megéri fizetni!

 

A fotók Olympus Pen-F géppel készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr118695324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása