Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Smoothie

2018. július 16. - praclee

Ha valaki tudja, hol lehet jó déli, vagy hazai gyümölcsöt kapni visítson!

p3066990_resize.jpg

Bár többen mondták, hogy a kínai piacon jó a mangó és több étterem onnan vásárolja a koriandert, mert fele annyiba kerül és sokkal zamatosabb, mint a bolti.

Néha fellelkesedem, hogy na most tuti kifogom a jót, de nem. Hiába veszem meg az ananászt, mangót, kiwit, hogy majd beérik. Nézem a nemzetközi intelmeket, hogy akkor tökéletes az ananász, ha a belső levelét könnyen kihúzzuk. Jah, kihúzom és vagy ízetlen, de teljesen, vagy éretlen savanyú, vagy az állagra már túlérett, az íze mégis emlékeztet valami vegyszeres mosogatószivacsra.

A mangó is, ha picit túlérett, rostjaira eszik szét. Nem is értem.

Tudom, tudom. Vegyek idény gyümölcsöt. Veszek, de abból is nehéz kifogni jót. A barack ízetlen, az eper is. Tényleg, olyan zsákbamacska az egész gyümölcs vásárlás, mintha lottóznék. 

 p3066972_resize.jpg

Szóval mit lehet ilyenkor tenni, mikor pép állagú gyümölcseink vannak? Ne dobjuk ki, inkább csináljuk meg smoothie-nak. Én csak azért viszolygok ettől, mert minden második szuperegészséges, raw, vegan, tinilány ezt tolja és már inkább ciki, mint cool.
p3066997_resize.jpg

Hozzávalók:

  • 1 mangó
  • 2 banán
  • Fagyasztott vegyes gyümölcs
  • Magok a dekorációhoz és az evéshez :)

p3066993_resize.jpg

Hámozzuk meg a mangót a banánt, vágjuk fel és egy felet rakjunk félre végén a díszítéshez! Adjunk hozzá egy kis tálka fagyasztott erdei gyümölcsöt, majd öntsünk hozzá kb. 2 deci vizet. Ez ízlés szerint, mennyire szeretjük sűrűn, vagy hígan. Turmixoljuk össze egy percig, amíg selymes nem lesz, majd öntsük tálkába és dióval, chia maggal, tökmaggal, napraforgóval, kókusz reszelékkel és aszalt gyümölcsökkel díszítsük. Reszelhetünk rá csoki vagy mandula forgácsot.

p3067002_resize.jpg

Egészséges, laktózmentes nagyszerű reggeli indító. Akár a kedvenc müzlink is hozzá keverhetjük.

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

 Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr912323799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása