Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

GinUP! - Benéztem a Haris Parkba és nem akartam eljönni

2022. június 03. - praclee

Mivel a rendezvény elejéről lekéstem, így csak a végén tudatosult bennem, mikor az alagsorban található régi relikviák történeteit hallgattam, hogy Gergő nagyapja Franciaországból hogyan hozta haza a zongora kottákat, mivel a családban fontos volt a művészet, akkor döbbentem rá, hogy Haris Gergellyel beszélgetek, aki nem egy felfogadott manager, hanem a családi vállalkozásként működő Haris Park ügyvezető-tulajdonosa.

_5060478.jpg

Na, de kezdjük az elején.

A Haris Park és a hozzá tartozó BOBO Restaurant 3 éve készült el, pont a Covid járvány első hullámának megjelenése előtt, így elég nehéz indulás volt. Talán más vállalkozó bezárt volna, de egész más a helyzet, ha a kapura a család neve kerül fel, szóval nincs más alternatíva. Mindent egy lapra tettek fel, ami bízom benne, hogy most a helyzet javulásával végre pozitív irányba mozdul és évtizedekig, vagy akár századokig is fennmarad. 

A Haris Park a Marczibányi téren található, az épület még az 1800-as évek végén épült, és anno Sisi is keringőzött abban a bálteremben, ahol most rendezvényeket és esküvőket is tartanak. Apropó esküvő, egy kápolna is található az épületben, ha valaki itt szeretné kimondani a boldogító IGEN-t.

_5060261.jpg

_5060283.jpg

A Budai Polgári Lövész Társaság egykori Lövőházként működő épülete (innen ered a Marczibányi teret a Margit körúttal összekötő utca neve is) 2010-ben került a Haris családhoz, akik több generációs kereskedő, vendéglátós, vállalkozói-család, amire büszkék is, így nem volt kérdés, hogy saját néven viszik sikerre a történetet.

_5060258.jpg

A nyárindító GinUp eseményüket beharangozó rendezvényükre mentem, ahol Schiffer Miklós volt a házigazda, és megkóstoltam a BOBO Restaurant nyári étlapkínálatának néhány fogását is.

_5060377.jpg

Idén 3 alkalommal rendez a Haris Park GinUp partyt, a következő június 15-én esedékes, így még nem késő regisztrálni.

_5060272.jpg

Nehéz lenne röviden leírni, mennyi minden összekapcsolódik a Haris Parkban. Egyrészt közös kollaborációban vannak a Wallis Motorral, így aki kocsit vásárolna, a Haris Parkban tudja akár kiválasztani, hogy milyen színben, belső üléssel szeretné a kocsiját, de a beállításokat is ott végzik el. Hát mennyivel kényelmesebb már, mint egy autószalonban, egy íróasztal mögött ülve?

_5060381.jpg

A GinUp rendezvénysorozat, pedig azért is különleges mert az Opera Ginnel kollaborálva saját márkás Haris Gint fejlesztettek, arról nem is beszélve, hogy minden évben tartanak egy Gatsby Night partyt, ahol a dress code szigorúan korhű ruhában lehetséges. Dandyként és vintage fanatikusként, ott a helyem a következő bulin!

_5060295.jpg

_5060275.jpg

_5060339.jpg

_5060367.jpg

És akkor nézzünk szét a parkban. A 6000m2-es kertben, igen sok a lehetőség. Van felső terasz rész grillezni, külső éttermi kitelepülés, aminek még keresik a funkcióját, lehet rendezvényeket tartani kettőtől kétszáz főig, vagy csak jönni ebédelni. És mitől érezzük majd különlegesnek? Mert kevés olyan hely van Budapesten, ahol leülünk a szabadban és nem rögtön az utca közelében ülünk, hanem van egy hatalmas park, ami elválaszt minket, így tényleg egy kis oázisban érezzük magunkat. Teljesen más így a miliő, és rögtön lelassulunk egy kellemes állapotra.

Miután kinézelődtük magunkat, megkóstoltuk az étlapot.

_5060396.jpg

A Bobo libamáj paté, citrusos joghurt habbal és zöldfűszeres gofrival (5900 Ft) fantasztikus kombó. Nekem már ez desszert vonal, a citrusos joghurt habbal, de annyira jól passzol össze az egész, hogy mindenképp ajánlatos megkóstolni.

_5060399.jpg

Máris az elején megjegyezném, hogy a kóstoló kenyér vajjal, is nagyon rendben van, nekem ez a vesszőparipám, hogy milyen kenyeret hoznak és ahhoz milyen a vaj? A kenyér finom, bár nem 10 pontos, viszont a vaj, krémes, lágy, kellően sós, nem a hűtőből kikapott fajta, amit nehezen lehet elkenni.

_5060386.jpg

Főételek közül a konfitált kacsát kápiás gerslirizottóval kóstoltam (5400 Ft), és igaz, hogy ez egy téli étel, a kápiás gersli ad egy picit tavaszi hangulatot. A kacsa puha, omlós, szaftos, a bőre ropogós, szépen elválik a csonttól. Szemmel látható adag, bőven elég. 

_5060467.jpg

_5060475.jpg

_5060461.jpg

_5060462.jpg

A maracujás mille feuille (2600 Ft) finom, ám én a jobban hártyázott tészta pártján állok, így, ha választanom kéne, akkor a madártejet (2600 Ft) kóstolnám meg, aminek most nagy reneszánsza van. Van már madártejezőnk (Tejmadár) és lépten nyomon olyan éttermekbe botlok, ahol madártej van az étlapon, pár éve még sehol se volt. Nagyon szép a tányér, a tálalás, a vattacukor és a külön kiöntés már a szemnek orgia, de ízben is isteni.

_5060453.jpg

_5060428.jpg

_5060438.jpg

Az árak nem olcsók, de teljesen reálisak ilyen minőségben és környezetben.

Erősen ajánlott kilátogatni akár egy hétvégi ebédre, de hétköznap is, vagy pedig a már említett GinUp Partyra, ahol különböző témákkal tartanak beszélgetést az üzleti élettől elkezdve a brandingen át a designig. DJ-vel egy igazi minőségi nyár esti lazulásban lehet részünk.

 

Dani

Még több jó helyszínért és ötletért kövessétek az INSTAGRAM oldalam!

Vendéglátó vagy és érdekel a véleményem? Keress meg az info@horvathdaniel.eu címen!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr2617847309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása