Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

BCEFW 2019 - Mikor fogunk végre törődni a kinézetünkkel?

2019. április 15. - praclee

Pár hete zajlott le a hazai Fashion Week. Nézem a sajtóvisszhangot. Mondhatni egyre nagyobb, ami jó hír. A szakmai szervezet igyekszik egyre többet megtenni azért, hogy látszódjunk.

Persze mindig van két oldal és két tábor, aki egymásnak feszül. Van akik tüntetőleg távol maradnak, mert hogy a kormány már itt is átvette a hatalmat (?) és vannak, akik nem foglalkoznak a napi politikai dolgokkal, és a média valós, vagy valótlan hírgerjesztésével,  hanem teszik azt, ami a szívük ügye.

p3030756.jpg

Én nem is mennék ebbe bele, pláne hogy örömmel látom és hallom, hogy hazai dizájnerek kijutnak Milánóba egy inkubátor program keretén belül és pár hét alatt annyit tanulnak, mint idehaza több év alatt se. Bonusz az egymásra utaltság és egy közösebb cél összefogta az amúgy egymás mellett elsuhanó/nem törődő dizájnereket. Ami egy hatalmas dolog!

VISZONT!

Nézve pl. az ukrán Vogue fotóit a hazai Fashion Week eseményéről, valami igen csak elszomorít.

Mégpedig az, hogy hazug képet nyújt kifelé.

Világtrend és idehaza is begyűrűzött, hogy külföldi infulencereket, bloggereket (és szakmai embereket-de ez most kevésbé lényeges a témával kapcsolatban) meghívnak az eseményre. Néhol horribilis összegért, ráadásul tavaly BryanBoy és csapata alakítása inkább volt egy hétvégi városlátogatás nálunk, mint országimázs építés. Na, de idén jobb a felhozatal. Hurrá!

p3021343.jpg

Ami viszont elszomorít, hogy a külföldi híradások fotóin ezeket a meghívott influencereket, bloggereket láthatjuk. Ami nem lenne amúgy baj. Ha idehaza is fel tudnánk vonultatni jól kinéző, stílus és divat iránt érdeklődő közönséget.

DE NINCS.

És ez nagy szívfájdalmam. Az hogy pár fotón ott van Lakatos Márk, Cintia Diktátor és pár másik név, egy két celeb, akit felöltöztetnek, örömteli, de ők szorosan a szakmához tartoznak, nem pedig divat iránt érdeklődők. Pedig hazai bloggereket, vloggereket és véleményvezéreket is meghívnak. Sőt! Van VIP vacsora is. De nekik sok közük valójában nincs a divathoz, de most ez is mellékes.

A full fekete vagy fehér szett, esetleg szürke öltözék az alap. És nem tudunk ezen túllépni.

p3020346.jpg

Nincsenek egyéniségek. És most nem celebekre, vagy influencerekre gondolok. Hanem az utca emberére, akit érdekel a divat, próbál trendin, stílusosan öltözködni. Fel mer venni, be mer vállalni egy izgalmasabb szetett.

Leírni ezt, hogy be mer vállalni... Hol vagyunk mi a bevállalós szettektől? Tényleg a fekete póló, fekete farmer hazája vagyunk. Semmi extrémre nem gondolok. Nem kell túltolni. Csak legyen egy kis szín, pár kiegészítő a mindennapi viseletünkben. 

p3010735.jpg

Lemegy az esemény, mindenki oszt szoroz, már fejben tervezi a következő kollekciót, a szervezők készítik a prezentációt, de valójában itthon ez nem mozgatja meg a várost. Még csak arra a pár napra se bojdul meg picit és nem lesz színesebb, érdekesebb, nemhogy általánosságban.

Nincs kit fotózni. Így maradnak a külföldi instagrammerek, akikről készül pár spontán beállított kép, és az megy a sajtóba.

 

Dani

( a fotókat a párizsiFashion Weekeken készítettem )

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért, vagy iratkozz fel a YOUTUBE csatornámra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr514765138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2019.04.16. 13:15:10

Nagyon gáz, hogy mindenki sírásónak öltözik, főleg télen.

Én adókedvezményt v. áfa-kedveményt adnék az élénk színű autókra, homlokzafestékre, meg minden másra ami az utcákon jelenik meg. Valahogy a ruhákra is ki lehetne terjeszteni.
Színesebb lenne az ország...

Állítom, hogy mindenkinek jobb lenne a kedve, főleg télen...

kemény keleti kommentelő 2019.04.16. 14:18:01

@nemecsekerno_007: Igen, nagyon szürke az utcakép. Mint a nagyon régi noir filmekben.

Macropus Rufus 2019.04.16. 15:38:17

bp viszonylag színes. Csak a qurva kosz mindenre rárakódik. Ami szürke most az jó esetben mészkő volt még fénykorában. Az meg nem szürke. A színes épületek fakók lesznek a koszttól.
És hiába festik újra, semmit nem érnek vele, max. 1-2 év és hasonló színű lesz.
A kocsik: nekem volt koralpiros vasam, meg gyöngyház bordó és hasonló. Marha szépek. Amíg tiszták. Na most egy bordó kocsi esetében nem sok kell, hogy lásd koszos.
Egy szürke azért sokkal tovább tűnik tisztának. Ez inkább praktikus megfontolás sem mint az, hogy nem komáljuk a színes vasakat.

nemecsekerno_007 2019.04.16. 15:56:27

@kemény keleti kommentelő: " ötmillió tonna szürke festék kell még....." :)

Treff Bubi 2019.04.16. 17:18:10

Egyetértek, éljenek a színek! Nem csak az öltözködésben: kezdve az esernyőkkel, amik élénkségükkel ellensúlyozni tudják a borús idő sötétjét. Folytatva az autókkal, amiket egyrészt sokkal könnyebb észlelni a forgalomban, vagy megtalálni egy hatalmas parkolóban.

2019.04.16. 17:35:49

"Nincsenek egyéniségek. És most nem celebekre, vagy influencerekre gondolok. Hanem az utca emberére, akit érdekel a divat, próbál trendin, stílusosan öltözködni. Fel mer venni, be mer vállalni egy izgalmasabb szetett."

Eleve ellentmondás az, hogy van egyénisége, és az, hogy próbál divatosan öltözködni. Szerintem a blogíró akadna ki legjobban, ha valaki aktuális divattól függetlenül vállalna be valami kirívó öltözetet.

Sir Galahad 2019.04.16. 23:21:33

Megnéztem néhány úgymond trendi férfiruhát, én ezeket akkor se venném fel, ha fizetnének érte. Miért nem lehet férfiaknak valami férfiasat tervezni?

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2019.04.16. 23:33:58

@kemény keleti kommentelő: a noir filmeknek max a színkezelése, ellenben a szabása... ha nézel egy régi filmet, még ha ff is, nagyon jól öltözött embereket látsz, változatos ruhába. Itthon meg csak a nagyon alap póló és farmer.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2019.04.16. 23:34:52

@Macropus Rufus: teljes mértékben egyet értek veled, viszont nem tudom, hogy jó cikkhez reagáltál-e, mert én a ruhákról beszélek, nem pedig az építészetről. :)

de végül is valahol mindkettő ugyanaz. :) Felépítjük magunkat. :p

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2019.04.16. 23:35:42

@Treff Bubi: Bizony az esernyő!
Tény, abból feketém van, de a klasszikus hosszú, fa nyelű. De szívesen hordanék színeset, ha minőségi. És itthon ilyet nem kapni.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2019.04.16. 23:36:40

@szamaritánus: divat, gasztro, utazás témakörökben írok. :) talán baj? :)

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2019.04.16. 23:37:31

@Zabalint: kifejtenéd?
nem igazán értelek, h mi az ellentmondás és miért akadnék ki, ha valaki figyelne az öltözködésére.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2019.04.16. 23:40:35

@Sir Galahad: írtam is a cikkbe, hogy nem kell feltétlen extravagáns, vagy túltolt dologra gondolni. A trendi is lehet többféle. Az, h a média mutat nagyon extrém külföldi divatbemutatós dolgokat is, mert nyílván azt felkapja mindenki, beszélnek róla, az attól még nem trend.
De mondjuk egy garbót-blézerrel, egy virág mintás színesebb, inget. Nem azt mondom, hogy tolják túl az emberek. Csak tényleg ne az legyen a non plusz ultra, hogy van 20 fekete polója és 1 fehér ingje. És ne a térdnél szakított feszülős farmer legyen a non plusz ultra.
süti beállítások módosítása