Nem látogatok sűrűn koktél bárokat, mivel az alkohol nem kifejezetten a barátom, de a High Note SkyBar-ba, mindig szívesen megyek, mert évszakonként megújul nem csak a kínálat, de a koncepció. Az pedig olyan, hogy minden kreatív elismerően csettinthet.
Az előző években volt már Harry Potter és hollywoodi filmcsillagok, most pedig a Legendák és Mitoszok Földjére kalauzolnak minket.
Gózon Péter, Mihály Richard és csapata most többek között Nikolas Teslanak és Marie Curienek állít emléket, de olyan koktélokat is kóstolhatunk, ami a fiatalság forrása. Legutóbbi ráadásul alkoholmentes, az egyik kedvencem.
Még mielőtt rátérnénk az italokra és az ételekre, meg kell jegyezni, hogy a brossúrára is mindig különös hangsúlyt fektetnek. Mintha egy regényt lapozgatnánk, annyira jó elveszni a képekben és a szövegben. A grafika Kincses Nándor tetoválóművész érdeme, amit azért is érdemes kihangsúlyozni, mert tök jó, hogy nem egy sima grafikusra bízták rá ezt a munkát, hanem mertek kreatívabb irányba nyúlni. Milyen jól tették!
Na de vissza a Skybarba, aminek a hangulatát sokszor dícsértem már. Nyáron is nagyon hangulatos akár kint, akár bent. Karnyújtásnyira a Bazilika és van esély, hogy Will Smithel is összefutunk, télen pedig hangulatos fényekkel egy sarokba kuckózva élvezhetjük a kellemes zenét, egy jó koktéllal a kezünkben.
Itt nem kell félni, hogy a pincér, vagy a báros fiú hebegve megy hátra megkérdezni, hogy miről is szól az ital, vagy miből készül. Nagy tréninget kapnak a fiúk, sokan maguk is alkotnak és ’kotyvasztanak’ italt. Mindenki nagyon elkötelezett és szívvel lélekkel csinálja. Szóval nyugodtan leállhatunk társalogni velük és kiokosodhatunk a koktélkészítés csínjáról-bínjáról.
Hogy miért is szeretem a High Note Skybar koktéljait? Mert egyszerűen egy nem alkohol kedvelő/fogyasztónak is kedvére van. Frappáns ízkombók, harmónikus, nem túl tolakodó. Bár van durvább, erősebb, mint pl. a whiskey-s, ami nekem már sok, de biztos vagyok benne, hogy erősebb férfitársaim, vagy nők is kedvükre szürcsölgetik majd.
Olyan rafináltak egyébként a srácok, hogy sokszor még a magasabb alkohol tartalmú italoknál se érezni ki igazán az alkoholt. Én pl. emiatt se iszom igazán. Itt viszont jól el van rejtve fűszerekkel, bitterekkel és egyéb más praktikával, mind a mellett, hogy nagyon magas minőségű alapanyagokat, és alkoholokat használnak el tudják érni, hogy egy élményt nyújtsanak, ne pedig csak az alkohol élvezetét.
A barfoodok is jóra sikerültek és igen, hiába pici adagok, esküszöm 2-3 tányér és koktél után teljesen jól lehet lakni és nem akarsz mozdulni se.
A kelta földistenség, Dagda étke a gomba mousse, ami kinézetre picit bizarr, de ízre garantáltan kellemes.
A Csodaszarvas ki nem találnánk, hogy szarvasgerincet takar, amihez fenyőgélt és céklát adnak.
És itt emelném ki a Nostredamust, ami malac belsőségekből gyúrt golyó kisütve.
Tudom... Ne mondjatok semmit. Én elsők között vagyok, aki mindent megeszek, de pl. ilyen, hogy körömpörkölt, pacal, az kizárt. A kocsonyát mondjuk szeretem. Na és akkor előálltak azzal, hogy ez malac belsőségekből nyelvből és hasonlókból készült. De olyan gusztusosan nézett ki, és hittem benne, hogy fine diningban nem akarnak semmi rosszat megetetni velem, így egy életem, egy halálom kipróbáltam. És nem hiszitek el, de a kedvencem lett. A húst először megfőzik, megdarálják, majd pankómorzsában kisütik. Szóval kb. olyan, mint egy fasírt, csak sokkal könnyedebb. Egyszerűen tényleg zseniálisan finom!
Említhetném még a Krakent is, ahol bébipolipot ehetünk édeskömény pürével, amit beletöltöttek egy roppanós, mini tésztacsónakba.
Tényleg zseniális alkotások és mind nagyon finom.
Karádi Zsuzsanna brilliáns cukrászséfgéniusz pedig szokásosan remekel.
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!
Gasztrofotóim ITT