Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Őszi / téli szakállápolási tanácsok

2021. december 02. - praclee

Te is észrevetted, hogy jobban szárad mostanában a szakállad? A hideg időben fokozottan kell figyelnünk férfiasságunk látható gyöngyszemére, mert a hideg idő bizony hatással van a szakállunkra.

_b240300.jpg

Bár furán hangozhat, de ilyenkor az étkezésünk is megváltozik, és bizony nem mindegy a szakállunknak a tápanyag bevitel. Gondoljunk úgy a szakállunkra, mint egy növényre, egy palántára, ami folyamatos ápolásra szorul. És ebben a zord időben bizony sokkal több törődésre vágyik.

Ezért érdemes akár naponta többször is, reggel és este is ápolni a szakállunk.

Ha tetszenek a tippjeim és szeretnéd meglepni magad, vagy szakállas barátod karácsonyra, most a 'Dani20' kóddal -20% kedvezményt kapsz a GentlemanStore-on vásárolt termékekből! 

PRO TIPP: Ha figyelemmel követed a blogot, láthattad a legutóbbi Daily Outfit Challenge bejegyzésemet, melynek ruháira is játszik a 20%-os kedvezmény, úgyhogy nem érdemes kihagyni!

És akkor térjünk vissza a szakállápolásra. Hoztam pár olajat és kencét, amivel ápolhatjuk szőrzetünket.

Kezdjük a napot egy szakáll mosással, amit vagy egy reggeli frissítő zuhany alatt, vagy a csap felett is megejthetünk.

Tudjátok, a haj és a szakáll samponok általában különbözőek, így használjunk olyan sampont, ami kifejezetten a szakállhoz van kifejlesztve! Lehet találni amúgy kombinált terméket is, de ez ritka.

Ezután jöhet egy jóféle szakállolaj. Én most a Cyrulicy szakáll olajával kezdek, aminek a doboza annyira megfogott, hogy muszáj voltam kipróbálni. Imádom a csomagolást és a dizájnt nézni, és ez a cirkuszos stílus nagyon bejön. Kicsit bohókás, érződik, hogy nem a prémium kategória, de ezzel nincs baj.

_b240248.jpg

Az illata az édesmandula olajnak köszönhetően erősen mandulás, én már vaníliásnak érzem. Ami elsőre jó, és nagyon finom, viszont ezt az olajat az válassza, aki szereti az egésznap tartó illatokat.

A nap végére is ugyanolyan intenzitással éreztem az illatot, ami picit már sok lett. Én személy szerint szeretem, ha a szakállolaj is hasonlóan a parfümhöz a nap végére enyhül és lecseng.  

A szakállunkat átfésülhetjük, vagy pedig kefélhetjük.

Mi a különbség? A fésűnek általában szélesebb fa fogazata van. Ezzel érdemes kezdeni, ha össze lenne gubancolódva a szakállunk, vagy csak gyorsan át akarunk futni rajta. A kefe viszont sok apró sörtéből áll, amivel összébb tudjuk húzni a szakáll szálakat, így egy összetettebb, kontroláltabb külsőt tudunk formálni a szakállunkból.

_b240310.jpg

Érdemes egy kis utazófésűt bedugni a zsebbe, mert a szeles időbe, pláne, hogy a maszk is rajtunk van egész nap, ha levesszük, utána eléggé elnyomódik a szakállunk, úgyhogy érdemes gyors húzásokkal átfésülni.

A nap végén jöhet egy hajmosás a FIRSTHAND hidratáló samponjával. Mint ahogy a nevében is van, nem csak egy egyszerű sampon, ami lemossa a koszt, olajat és egyéb káros dolgot, hanem hidratálja is az összetevőinek köszönhetően. A szőlőmagolaj, aloe vera és argán olaj segítenek ebben.

_b240204.jpg

Nagyon tetszik a FIRSTHAND törekvése is, amivel próbálnak kis lépéseket tenni a környezettudatosság felé. Mivel amerikai cég, így ott rengeteg a műanyag tejesüveg, ezeket gyűjtik és használják újra, ebből születik meg az ő dobozuk.

Kellemes citrusos, kissé mentás frissítő illata van.

Mossunk szakállat és éjszakára használhatunk kondicionálót is. Mint ahogy a haj samponoknál is van kondicionáló, úgy a szakállaknál is.

A The Groomed Man Musk Have szakáll és haj kondicionálója egyaránt jó a fejünk minden pontjára. Az Ylan Ylang, vetiver, ami fás füstös illatot ad, valamint a cédrusolaj, aminek egy frissítő, picit mentás felhangja van kellemes egyveleg. Ha egy szóval kéne leírnom az illatot, akkor a medvecukor jutna eszembe.

_b240324.jpg

Az aktív szén segít a bőr lélegzésében, valamint korpásodás ellen is hatásos. Maga a kondicionáló elég nagy koncentrátumú, így ne lepődj meg, hogy nem annyira folyékony, és a szén miatt szürkés fekete.

És tuti ilyet még nem hallottál, de görögdinnye olaj is van benne, ami különböző savakat, vitaminokat, cinket és magnéziumot is tartalmaz. Mintha egy multivitamint pakolnál magadra.

_b240337.jpg

Természetesen vegán barát, nem használnak semmi szulfátot, szilikont és egyéb mesterséges dolgot.

Mindenképp ajánlom, hogy nézzétek meg a márka honlapját, mert eszméletlen dizájnos. Nagyon bejön!

És lefekvéshez jöhet egy könnyed szakállolaj. Az én választásom a The Groomed Man Lemon Tart.

Kellemes citrusos illat, ami nem tolakodó és hamar elillan, így éjszakára pont jó, hogy nem egy erős illatot kapunk, hanem épp csak annyit, ami kellemes.

_b240209.jpg

Az argán, jojoba és édesmandula táplálja nem csak a szakállunk, de a bőrünk is.

Ne felejtsd, az olaj nem csak a szakálladnak kell, de épp úgy a bőrödnek is!

_b240214.jpgKövesd minden nap ezt a rutint, hogy a szakállad, hidratált, kellemes, puha, fényes és jól táplált legyen!

A termékeket a Gentleman Store biztosította számomra. 

Ha bármi kérdésed lenne nyugodtan írd meg!

Dani

 

Még több inspirációért kövessétek az INSTAGRAM oldalam!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr7216771000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása