Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Jamie's Italian - olaszból erős közepes

2018. június 22. - praclee

Nem azért írok Jamie Oliver étterméről, mert az elmúlt időben minden újságíró, blogger és gasztró arc róla posztol, mivel itt volt pár hónapja, hanem mert hétvégén a Várnál fotóztam, és az étterem mellett vezetett az utam. _4226427.jpg

Ez is rajta volt azon a képzeletbeli listán, ahová már rég el akartam menni, de sok okból nem tettem eddig. Nem vagyok egy nagy Jamie rajongó. Ellenben, haRamsay nyitna éttermet, tuti sátrat vernék.

De komolyra fordítva a szót, olyan nagy volt a hype körülötte az első időkben, hogy egyrészt lehetetlen lett volna bejutni, másrészt nem akartam a 100. lenni, aki ír a helyről egy hét alatt.

_4226438.jpg

Aztán hallottam hideget-meleget a helyről, no meg a rengeteg turista... Szóval semmi nem ösztökélt, hogy elnézzek ide. És hiába nyílt pizzázó nemrég, és volt itt múlt héten, nem éreztem, hogy nekem ide el kell mennem, de végül is így esett.

_4226422.jpg

Mivel pont arra felé fotóztam és megéheztem, gondoltam, most vagy soha. Ha van szabad asztal, akkor kipróbálom.

Rémlik, hogy anno azt olvastam, pár asztalt mindig fent tartanak azoknak, akik csak véletlen beesnek. Szóval nem lehet az összes asztalt előre lefoglalni. Ez amúgy egy tök jó dolog. Láttam, hogy van szabad asztal, de gondoltam megkérdem az ajtóban álló hölgyet, aki bentre irányított, hogy a benti hostess csajt kell megkérdezni. Ő pedig azt mondta, ha kint van szabad asztal, akkor természetesen minden további nélkül leülhetek. Mondjuk ezt nem tudom a kinti hostess/ajtónálló/felszolgáló miért nem tudta, na de mindegy is.

_4226442.jpg

Meglepő, hogy sok külföldi mellett, rengeteg magyar szót hallani. Szóval az árazás ellenére sokan járnak a városból. Mert, hát igen. Az árazás nem olcsó, és több jó belvárosi helyet is tudnék mondani, ahol ugyanennyiből bőségesebben ki lehet jönni, de egyrészt én nem teleenni akarom magam, másrészt, ha azt nézem, hogy Jamie nevét, a helyszínt és az ételek minőségét fizetem meg, az ÁRAZÁS RENDBEN VAN.

_4226417.jpg

A felszolgálók vegyesek. Van, aki picit flegmán unott, de van aki kifejezetten szimpatikus! (Vélhetően az üzletvezető, legalább is én annak gondoltam.)

_4226399.jpg

Kicsit talány, hogy a desszert miért az itallapon szerepel, de végül is tudok ezzel együtt élni. Amit sajnáltam, hogy üdítő fronton nem éreztem, hogy bármire ugranom kéne, így maradtam a szódánál. Gyanúsítani nem akarok, hogy ez inkább szénsavas víz volt, annak is a palack alja, mert szénsavat cask nyomokban és nagyon apró formában tartalmazott, azt is csak nyomokban, ráadásul közelített a meleghez. Viszont kérésemre szó nélkül hoztak jeget, egy egész pohárral.

És igazából a „negatív” dolgok itt ki is merültek. A gépezet elég olajozottan ment. Figyelnek, gyorsak, és az ételek is rendben vannak.

_4226430.jpg

Sőt! Azt kell mondjam, hogy a pizza az egyik, ha nem a legjobb, amit Pesten ettem. A tészta lehelet vékony, a paradicsomszósz a belsejét picit eláztatja, ami nekem bejön.

_4226341.jpg

A külső része ropogós, nagyon könnyű. Bár a feltétek nincsenek túlgondolva, és tényleg hosszú percekig nézegettem, mert egyik se fogott meg igazán, de jó ez így. Egyrészt mert nem egy házhoz szállítós vastagtésztájú pizzáról beszélünk, amire mehet minden, másrészt ilyen kevés dologgal is volt karaktere, és 2 nap elteltével is emlékszem az ízére.

(De ha beemelnének 1-2 különlegesebb pizzát, egy elégedett mosollyal nyugtáznám, és visszatérnék). _4226345.jpg

A rizottó felemás érzés. Bár volt rajta cukkini, menta és minden jóság, nekem az első szó, ami eszembe jutott, az a magyaros. Itt viszont pont az volt a bajom, hogy bár karakteres volt, és igazi ízbomba, jónak tűnt leírva, valahol mégis a rizottó jellegét vesztette el, ebben a nagy kavalkádban, és állagra is messze volt a rizottótól. De mivel sikerült egy kisebb fajta ízorgiát összepakolni, így kipróbálásra ajánlanám.

_4226402.jpg

A desszertek rendben voltak, de nem váltják meg a világot. Amit sajnálok, mert sokszor egy étteremben az a legerősebb, még ha külön cukrászuk nincs is.

_4226418.jpg

Kóstoltam egy tiramisut, amire feltétlen kíváncsi voltam. Erre is lehet mondani, hogy ahány ház, annyi szokás. Nem egyszer jártam Olaszországban (mondjuk szinte havonta) és nem egyszer ettem tiramisut. A legjobbat eddig Firenzében sikerült ettem. Az a megdönthetetlen 10 pontos. A többi utána, jó indulattal is 8 pont, hiába voltak jók.

_4226363.jpg

Visszatérve Jamie tiramisujára, kíváncsi voltam, itt mi lesz a produktum. Ami a karakterét megadta, az a narancs. Ha az nem lett volna, örök feledésbe vonulna, így azért megmentette a helyzetet.

Igazából egy őzgerinc formában készült szelet, ami nem értem, miért egy kehelyben érkezik. Formára jobban mutatna egy tányéron. Ízre lehetne krémesebb, a piskóta karakteresebb. Nem rossz, de nem kérném még egyszer.

_4226349.jpg

A meleg mogyorós csokoládé praliné jól hangzik. Tányérdesszertet vizionáltam, de egy csokiszuflét kaptam. A leírásban is csokoládétorta szerepel, szóval többet vártam. Ha tudom, hogy szuflé, akkor nem hiszem, hogy kirendelem. Félreértés ne essék, nem volt vele baj. Finom volt. A tészta jó, a csoki úgy folyt benne, ahogy kell, de a névadás/leírás jobb volt, mint az ízlelt eredmény. A vanília fagyin viszont még dolgoznék. Vagy lecserélném egy citrusos sorbéra, vagy bármire, ami ad a csoki mellé egy kontrasztosabb ízt. Meg úgy en bloc egy ízt. Mert ennek megfoghatatlan se íze volt.

_4226393.jpg

Összességében tetszett az étterem, a pizza nagyon rendben van, és attól függetlenül, hogy tele volt a hely, nem éreztem fullasztónak. Ha turistáskodni van kedvünk és a Várban járunk, ajánlott betérni, de mint gasztronómiai élmény felejtős.

_4226404.jpg

Ja, és az örök mosdó kérdés. Már csak emiatt is érdemes ellátogatni a Jamie’s Italian éttermébe!

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!

Gasztrofotóim ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr513870790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karsa Tímea 2018.06.23. 16:35:15

Én ugyan a birminghami éttermében jártam, nekem is az volt a konklúzióm, hogy egyszer rendben volt, de másodjára nem mennék, mert van az övénél sokkal jobb olasz étterem is itt - szerencsére. A mosdó itt is hasonló stílusban épült, valamilyen szinten még le is nyűgözött.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2018.06.23. 18:24:57

@SzinkronTájmi: Én kb. még akkor is bemegyek a mosdókba, ha épp nincs dolgom ott. Kíváncsi vagyok a dizájnra, no meg sok mindent el is árul.

altimus 2018.06.24. 03:12:33

Es azert azt se felejtsuk el, hogy minden egyes latogatasunkkal nemcsak Jamie, de egyenesen miniszterelnokur csaladjat is tamogatjuk!

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.24. 19:10:45

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Attilajukkaja 2018.06.25. 16:04:09

Angol csapok a mosdóban? Ezt mát az angolok sem értékelik a saját hazájukban! :o))))
süti beállítások módosítása