Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

A TANKCSAPDA és a parfüm találkozása - szakállápolás

2016. augusztus 01. - praclee

Lassan, de biztosan itthon is kezdik elfogadni szakállas férfitársaim, hogy a szakállápolás nem valami ördögtől való dolog. Igaz, ide minden lassabban érkezik. Míg külföldön már a szakáll is kiment a divatból, és csak azok tartották meg arcszőrzetüket, akiknek amúgy is volt, addig idehaza még növekvő tendenciát mutat a szakállat viselők száma. Erre pedig egyre több cég próbál építeni, kisebb-nagyobb sikerrel. A termékek minősége sokszor sajnos inkább gyengébb, de van azért pár jó márka is. Ilyenek az African Spa készítményei, amiket egy ideje használok, és abszolút kedvenc lett.

guaizine_05.jpg

(fotó: Guaizine)

Míg más cégeknél a nyár inkább uborkaszezon, addig ők most jöttek ki a nyár nagy dobásával. Fesztivál szezon van, és hát melyik az a zenekar, aki a legférfiasabb és legmarkánsabb mindközül?

Hát persze, hogy a TANKCSAPDA.

Van sok fiú banda, és sármos férfiakban sincs hiány, de valahogy énekesek között nem dívik az igazi maszkulin vonal. A Tankoknál viszont ebben nincs is hiány.

A teljesen fekete kiszerelésben kapható szakállolaj dizájnja abszolút illeszkedik a zenekarhoz. Ami az egyedüli képzavart okozza nálam, az az illat.

A szakállolaj-készítők előszeretettel játszanak a természetes illatjegyekkel. Legyen az erdős, fűszeres, fanyar citrusos, vagy whisky-s, kávés. Ezeket én nagyon szeretem, és érdekes módon a parfümön „nevelkedett” hölgyek is folyton felkapják a fejüket, és élénk érdeklődést folytatnak az illat kellemes mivolta felől.

p8011560.jpg

Az African Spa szintén a naturális illatok vonalán mozgott. Idáig. Most viszont becsempésztek egy pici parfümöt.

Egy nagyon kellemes nyári illat, amitől olyan érzésem van, mintha a tengerparton sétálgatnék a citrusfák alatt, csokoládébarnán, könnyed fehér vászoningben, oldalamon egy bomba nővel, az élet minden gondja nélkül. Egy tetszőleges stílusos luxus sportkocsi, vagy azúrkék robogó is felsejlik az álomszerű háttérben.

Mikor még borostás férfiként jártam a világot, ritkán használtam parfümöt, ám akkor a különlegeset, mintsem a szokásos tucat illatotokat favorizáltam. Majd a szakáll növesztésével ezeket elhagytam, mivel az olajoknak, meghatározó maszkulin illata, már nem párosult volna jól egy parfümmel. Több illat keveredése nem biztos, hogy szerencsés lett volna.

Ám most az African Spa jóvoltából nem kell aggódni tovább, ha a tengerparton szeretnék sétálni, vagy egy exkluzív eseményen megjelenni, ahol inkább egy kellemes parfümjegy dominálása ajánlatos, mintsem a szegfű és a faforgács illata, baltával és kockás inggel fűszerezve.

Az, hogy ez a nagyon kellemes illat hogyan jön a Tankcsapda által közvetített keményvonalas imidzshez, nem tudom, de talán nem is fontos.

A másik termék a Beard Butter (szakáll vaj), amit bevallom sose használtam. A balzsamok, waxok, olajak bőven lefedték nálam a palettát.

p8011573.jpg

A tégelyre Natural Fragrance van írva. Én ilyenkor egy semleges, vagy inkább semmilyen illatra se gondolok. Ehhez képest, amikor az ujjam végighúztam a lágy krémen, majd szétdörzsöltem a tenyeremben, egy olyan kellemes édeskés csokoládés, mogyorós illat csapott meg, hogy majdnem kiszaladtam a konyhába egy szelet kenyérért, hogy rákenjem és megegyem.

A természetes kakaóvajat, shea vajat, makadámdió olajat tartalmazó készítmény egyből a kedvencem lett. Igaz, engem nem nehéz levenni a lábamról. Bármi, ami csokoládéból készül, vagy köze van hozzá, nyerő helyzetből indul.

Állagát tekintve sokkal lágyabb a waxnál, így annyi tartást ne is várjunk tőle. Jól bedörzsölve a szakállunkba, puhává és fényessé teszi, és egy nagyon kellemes illatot kölcsönöz.
dani_szakall.jpg

(fotó: Fábián Zsanett)

Itt a nyár. Új szerelmek, vagy meglévők. Mindig legyünk igényesek! Egy szépen ápolt és illatos szakáll már fél siker a nőknél.

 

Dani

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr488927600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása