Az utóbbi időben annyi minden történt, kezdve a Mercedes Benz Fashion Week-en át, csomó új projecthez, ismeretséghez, hogy a konyhába alig töltöttem időt. És inkább csináltam egy nagy tepsi rakott krumplit, amivel egy hétig kihúztam, mint hogy nekiálljak receptekkel kísérletezni.
Most viszont volt időm, úgyhogy megcsináltam egy mutatós receptet, ami végre alapvetően jó, és működik. Csak minimális változtatásra volt szükség.
Jernej Kitchen egy elég népszerű blog, és nagyon szép fotókkal illusztrálják a recepteket, ami itthon még most se divat. Sebaj. Én addig is tanulok belőlük.
Szóval a recept annyiban is más, hogy körte helyett én pár túlérett, maradék banánt használtam fel, és a cukorból vettem el.
Banános csokigerinc
Hozzávalók:
250g vaj
150g cukor
4 tojás
50g fekete csoki
1 kiskanál sütőpor
250g liszt
20g kakaópor
80g tejszín
2 banán
Olvasszuk fel az 50g csokoládét vízgőz felett. A vaj legyen szobahőmérsékletű, vagy fel is olvaszthatjuk. Hozzáadva a cukrot pár percig mixerrel, vagy kézzel (ez fárasztóbb J ) verjük, míg egyenletesen krémes nem lesz. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, keverjük, majd az olvasztott csokit, ami közben kicsit kihűlt. Vigyázzunk, ne legyen forró, mert a tojásból rántotta lesz.
A sütőt én ilyenkor félidőnél kapcsolom be 180°-ra.
Egy kisebb edénybe a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor) összeborítjuk, elkeverjük, végül a tejszínt is apránként hozzáöntjük.
Kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt gerincformába beleöntjük a massza felét. Felvágjuk a banánt hüvelykujj nagyságúra, és beleállítjuk. Végül a maradék masszával nyakon öntjük.
A sütőben 50-55 perc alatt kész.
Hagyjuk kihűlni, közben elkészíthetjük a csoki krémet a tetejére.
Csokoládé ganache
Hozzávalók:
100g fekete csoki
50ml tejszín
25g vaj
A csokit felolvasztjuk a vajjal, majd lassan, adagonként hozzákeverjük a tejszínt.
Leöntjük a tésztát, és várjuk meg, míg kihűl!
Jó étvágyat!
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!