Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Franciás csirkecomb

2016. november 21. - praclee

Egy recept, ami nem igényel túl nagy szaktudást, se ráfordított időt, viszont annál finomabb. Egyedül a pácolást kell kivárjuk, de én ezt mindig alvásidőre (éjszaka) időzítem, így hatékonyabb. 

p4162124_resize.jpg

Hozzávalók:

4 db csirkecomb

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

4 kanál fehérborecet

4 babérlevél

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, hozzárakom a babérlevelet és a borecetet, majd összekeverem. 

A csirkecombokat beirdalom, majd beleforgatom a pácba, lefedem és minimum 12 órára hűtőbe teszem.
Elősütöm sütőben, fóliában 200 fokon, 60-80 percen keresztül. De villával bele lehet szúrni, ha puha vegyük le a fóliát és süssük további 5-7 percig, amíg nem pirul meg a bőre.
p4162120_resize.jpg
 
Köretnek vékonyra szelt krumplit kis olajon bordázott serpenyőben süthetünk mellé. "Hagyományos" változatban sokan a tepsi aljára rakják a krumplit, így a csirkével együtt készül el. Ilyenkor célszerűbb vastagabb szeletekre vágni.

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

 Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr2711946547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása