Nem szívesen járkálok a romkocsma negyedben, mert a turisták elviselhetetlen áradata rég elvette a kedvem, hogy a város ezen részétől. Igaz, így megfosztom magam egyébként izgalmas helyektől, mint pl. az Attaboy Street Food Bistrotól. Ami még csak nem is újabb színfolt, hiszen több éve üzemelnek. Sőt, ők voltak az elsők, akik elkezdték a hamburger házhoz szállítást. Mert, hogy létezik ilyen is. Vagy csak nekem újdonság?
Ráadásul sok felmérés és visszaigazolás alapján, ha lehet ilyet mondani piacvezetők ez elégedettségi, minőségi mutatók szerint. Látszik, hogy a házhoz szállítós témában le vagyok maradva, mert én sushin kívül mást még nem rendeltem. Persze tudom, hogy minden leszakadt kipufogóval fülsiketítően repesztő robogós egy pizzafutárt takar, és hogy a csirkés penne és különböző műanyag dobozban bepállott tészták forradalmasították az irodai gasztrokultúrát, az mégis sokként ért, hogy valaki hamburgert rendeljen házhoz. De fut a biznisz és az a lényeg.
Az Attaboy egyébként közelebb esik a Blahához, mint a Szimpla vonzáskörzetéhez. Így ha az előbbi irányából közelítjük meg, akkor nagy eséllyel ki is kerülhetjük a turistákat.
A belső dizájn kicsit industrial, a falon pedig szuperhősős képregényfigura feszít. Ipari lámpák, vasgerendák, szóval minden adott, hogy jó környezetbe együk meg a szűkre szabott kínálatot. Na, nem kell félni, mindenki megtalálja a magának tetsző hamburgert, pizzát, tortillát, hot dogot esetleg salátát.
Az Attaboy a hamburgerjeiről híres, de erősen ajánlott a pizzát is kipróbálni, mert a tészta nagyon rendben van! Vékony, ropogós, jól megsült. A feltétek nincsenek túlgondolva, de ez így van jól. A Rustico pizza mozarellával, kék sajttal, szárított paradicsommal és pármai sonkával már önmagában megérte, hogy ellátogattam ide.
A hamburger engem sose tudott felvillanyozni, de elismerem, ha valaki jó a műfajban. Márpedig az Attaboy #nagyonATTA. Ahogy viccesen ráépítik a koncepciót erre a szövegre. (Figyeljétek az oldalukat, mert folyamatosan hirdetnek játékot, ahol hamburgert és minden ehető dolgot lehet nyerni!)
Kezdeném is az abszolút kedvenccel, ami a PIGI BOY. Igazából ez egy hamis hamburger, mert nem húspogácsa van benne és még csak nem is marhából készül. De ez engem csöppet sem zavar, mert az ízre megyek. A csülökből és combból 8 óra alatt készül el a tökéletesen szaftos, cafatos hús.
De miért különlegesek a hamburgerek? Ebben a műfajban már mindenki elmondott, megmutatott és kitalált mindent. Kíváncsi vagyok, mikor lép új szintet a hamburger? De addig is, amiben az Attaboy megkülönbözteti magát, az egyrészt a megfelelő beszállítók felkutatása volt, a másik hogy a bükkfán füstölt marhához saját fűszerkeveréket használnak. Ami kicsit macerás, de ha valaki elszánt, az mindent megtesz a siker érdekében. A húst ugyanis nem lehet az üzletben füstölni, így a fűszerkeveréket kell elvinni az üzembe, ha nem akarjuk, hogy valami ellenőrizetlen minőségű, de főleg összetételű keveréket kapjon. Az attások viszont kényesen ügyelnek a minőségre.
A Kentcucky Classic szintén ott van a szeren hagymakarikával spékelve. De nem a szottyadt fajtából, hanem vékonyra, ropogósra sütve. Szakállasok sorstársaimnak ekkora méret már kisebb rémálom, de késsel villával azért elbirkóztam vele.
A harmadiknak bekért Hurt Locker különlegessége a tarkabors mártás. Amiből én még elbírtam volna, már ami a csípősségi fokot illeti. Bár utóbbi időben azt vettem észre, hogy nem bírom annyira, mint régen, de itt azért még jöhetett volna az arcomba, ha már egyszer külön kis paprikával is jelölik, hogy vigyázzunk. A fehérhagymás, dijoni mustáros ketchup mártás viszont nagyon el van találva. Nem lesz utána hagyma illatunk, úgyhogy akár randira, vagy a már említett irodai ebédre is bekérhető.
Az Attaboy a vegánokra is gondol, ami egy hamburgerezőtől azért szokatlan. A tortilla tekercsek között ugyanis akad, amiben csak paradicsom szószt, cukkinit, padlizsánt és guacamolét tettetek, tetejére meg egy fagyisgombóc nagyságú avokádó krémet. Több mint tisztességes adag. Szerintem még a húsimádók is elismerően bólogatnak, ha megkóstolják.
Egyébként az egész bisztróra jellemző, hogy nem akarják megúszni a dolgot. Nem spórolnak. Itt mindenki jól fog lakni. Az árak ehhez képest nagyon barátiak. Az előbb említett vega tortilla pl. 1590Ft, a hamburgerek egységesen 1790Ft-ért kaphatok, a pizzák kétezer körül, ami teljesen rendben van.
Amin picit erősítenék az a limonádé, és a desszertek. Bár utóbbi lehet csak nekem túl amerikai. A banoffee szelet karamellás banántortát takar, sok tejszínhabbal és vajas keksz alappal, no meg az amerikaiaktól megszokott cukormennyiséggel. Egy hambival kombinálva estig garantált a kóma. Nekem ez túlzóan vajas és édes. A csokoládés brownieból is ettem már jobbat, a tálalás viszont ötletes. Minden étel egységes tálcán és saját pecséttel nyomott papíron érkezik.
Mindenképpen ajánlott többszöri kipróbálásra! Könnyen megközelíthető, kellemes környezetben, mind hamburger mind pizza terén nagyon rendben van az egész.
1075 Budapest, Sip utca 4.
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!