Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Kerekdomb fesztivál - mini Kapolcs borkedvelőknek

2018. október 04. - praclee

Két hete a Kerekdomb fesztiválon jártam, ahol a Zsadányi pincészetnek fotóztam, de szerencsére körülnézni is akadt időm.

xocolat_atelier-1.jpg

Tállya a tokaji borvidék egyik feltörekvő községe. Mellette található Mád, de mondhatnám Encset is, ahol pedig az Anyukám mondta van, úgyhogy a környék gasztronómiája igencsak erős.

p9150819.jpg

A fesztivál még fiatal, hasonló az etyeki piknikhez, de talán több dolgot érdemes megfontolni. Nem nyári szünetben tartják, hanem mikor az iskola, egyetem, elkezdődött. Szabadságon sincs már az ember, úgyhogy a 4 napos fesztivál csütörtöki kezdéssel, lehet nem szerencsés.

Vasárnap szintén kevesen lézengtek már a faluban, pedig szép nyári napsütéses idő volt még. Csendesen, lustán barangolni a borászatok között, pincékbe lemenni, kóstolni, majd egy jó ebéd után távozni, igazi feltöltődés.

p9161670.jpg

A rendezvény belépős. A napi jegy 3500 Ft a bérlet majd 10.000, ami nem kevés.

Cserébe a programok jók. Sok koncert van, neves fellépőkkel, Palya Beától, a Csík zenekaron át a Margaret Islandig, de ezen kívül több helyszín van, ahol gyerek koncert, játszóház, filmvetítés, kiállítás, egyszóval minden, ami egy kulturális szórakozáshoz kell. Az árusok mennyiségét viszont lehetne még hova tornászni, mert háromszor ennyi is kevésnek hatna. Egy mézeskalácsoson, chilli lekvároson, pár ékszerészen és báboson kívül, nem sok vásárolni való volt. 

p9140632.jpgp9140568.jpg Lehet venni borútlevelet 1500 Ft-ért, amivel végig kóstolhatók a pincészetek. Ez nagyon megéri, viszont egy nap alatt nem teljesíthető. Vagyis minden lehetséges, de az út vége igencsak dülöngélne.

 A falu csendes, hangulatos. A táj meseszép, főleg a naplemente.

dji_0092.jpg

Mindenki közvetlen és kedves. Igazi kikapcsolódás a mai rohanó világban, amit én jól ki is használtam és olyan jókat aludtam csöndben, nyugalomban, ami az elmúlt pár hónapban nem sikerült.

Ja, és a csillagokat is bámulhatjuk este, amik olyan közel vannak hozzánk, mintha egy 3D-s mozi vásznát néznék pár méterről.

p9140593.jpg A szervezőgárda egyébként ugyanaz, akik Kapolcsot csinálják. Remélem pár év múlva ez a fesztivál is kinövi magát. A helyi összefogás már megvan.

 

Dani

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr7614256685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása