Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

BUDAPEST BEER WEEK

2019. május 15. - praclee

Lassan sörnagyhatalom leszünk? 

Most hétvégén A GOURMET Fesztivál tematikájában az egyik fő összetevő a sör (mellett a paprika és a sercli), jövő héten pedig megrendezésre kerül a 2. Budapest Beer Week. Hát kell ennél több ok, hogy azt mondhassuk SÖRNAGYHATALOM leszünk?

budapest_beer_week.png

Pár napja a brit nagykövet Iain Lindsay  rezidenciájára voltam hivatalos, és bár nem vagyok sör fogyasztó, mégis érdekesnek találtam, hogy elmenjek. Először is tanulni sose árt, másrészt tudtam, hogy nem kommersz nagyipari söröket fognak elém rakni, hanem a kézműves sörök legjavát, olyan ízekkel, mint earl greyes, bergamottos, vagy épp a whiskeys hordóban készült milk stoutot.

p5071134.jpg

(Iain Lindsay elemzi söröket)

Hogy, miért pont a brit nagykövetség a helyszín?

Idén a brit sörfőzdék lesznek a fesztivál díszvendége. A mottó a ’Craft is GREAT Britain’

p5071171.jpg

A rendezvény még csak lesz 2 éves, ami nem hogy gyerek, de inkább bébi kategória, mégis a szervezők a tavalyihoz képest már majdnem dupla annyi vendéget várnak, a május 24-26 között tartandó programokra. Számomra meglepetés, hogy míg egy Gourmet fesztiválra nagyobb részt hazai közönség jön, a tavalyi Budapest Beer Weeken 60-70% volt a külföldi.

Mondjuk ez lehet annak is köszönhető, hogy 25 országból 60 kisüzemi sörfőzde fog ellátogatni, ami igen impozáns.

p5071194.jpg Na, de miben különbözik ez a más nemzetközi sörfesztiváloktól?

A szervezők nem csak azt szeretnék, hogy egy hétvégere idejöjjenek a zömében külföldi vendégek és csak igyanak, hanem egész hétre terveznek programokat és kulturális eseményeket.

Lesznek szakmai találkozók, kerekasztal beszélgetések, csapfoglalók a városban, ahol ihatunk akár a régió söreiből, mint Horvátország, Csehország, Szlovénia, de kóstolhatunk új-zélandi, kanadai, amerikai és brit söröket is.

p5071169.jpg

Igyekeztek úgy összeválogatni a résztvevőket, hogy legyenek a szakmában régóta jelen levők mellett, újak, úttörők és olyanok is, akik fekete hollónak számítanak. p5071159.jpg

A fő esemény a Dürer Kertben lesz, ahol egy ’all you can taste’ keretében 240 féle sört lehet végig kóstolni. Ez a része már fizetős, cserébe nem csak kedvünkre kóstolhatunk, de este koncertekkel is szórakoztatnak minket a rockabillyn át a metálig.

p5071139.jpg

A kóstolás nem csak az ízek miatt lesz érdekes, hanem mert maguk a készítők is képviselik magukat, minden országból. Szóval ha meg akarod tudni, hogy hogyan készül az oroszoknál vagy épp a svéd klímában a tökéletes IPA itt a helyed!
p5071162.jpg

Jó hír még, hogy a magyar sörfőzdék idén ismét összefogtak és közösen alkottak erre az alkalomra söröket.

Az evős buli után morzsa partit szoktak tartani, itt pedig mondhatni csepp parti lesz, ugyanis vasárnap már csak félhivatalos programok vannak, készülve arra, hogy nem minden résztvevő rohan haza és a sörökből is maradni fog, úgyhogy lézengős vasárnapra is érdemes betérni a Dürerbe.
p5071181.jpg

(Juno, a brit nagykövet sztárkutyája is felfigyelt a sörökre)

Nem kell sörszakértőnek, se fanatikusnak lenni, hogy elmenj egy ilyen eseményre. Ha kicsit is fogékony vagy az új ízekre, akkor érdemes ellátogatni és felfedezni mi zajlik a SÖR háza táján.

Csak egy kérdés van bennem! Hogy jön a kínai sárkány a budapesti sörfesztiválhoz?

( állítólag oroszlán. Tény, hogy a sárga logó oroszlán, de ez a zöld az nem oroszlán, akárhonnan nézem. :) )

bpbw-cover.jpg

További tudnivalók, részletes program ITT.

Dani 

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!

Gasztrofotóim ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr4214828378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása