Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Szimply - egészségtudatos brunchozó

2016. június 17. - praclee

A Röser udvarban található Kontakt kávézót pár éve fedeztem fel magamnak. Fiatal és nagyon kedves házaspár, Peti és Anna viszi a boltot. Azóta eltelt 2 év, és született három gyerek. Először a Roket, ami egy csapolt nitrós kávé, egy hónapja pedig jött a valódi kisbaba, és szinte egyidőben a Szimply is megszületett.

p6091148.jpg

Elképzelni nem tudom, hogy lehet ennyi kreatív energiát és minden egyebet ilyen rövid idő alatt összesűríteni, és sikerre vinni. Ezúton is ajánlanám őket a Forbes 30-as listájára!

A Kontakt elég ikonikus helyé nőtte ki magát, nagyon sok törzsvendéggel, és bár voltak zseniálisan finom házi müzli szeletek, Anna-féle napi sütik, azért valljuk be, hiányzott a reggeli.

p6091210.jpg

Most ezt a problémát orvosolták, nem is akárhogy! Itthon a brunch-ozás még csak most kezd bejönni, külföldön már nagy hagyománya van. Főleg Amerika és Ausztrália élenjáró ebben. Utóbbi viszi inkább az egészséges vonalat, amit itthon a Szimply szeretne.

p6091189.jpg

Petinek igaza van abban, hogy ilyen hely még nincs. Mert vannak sima reggelizők, jók is, mint pl. egyik kedvencem, a Zoska, de ezeknél inkább a klasszikus reggeliket ehetjük. Rántotta, virsli, amerikai palacsinta, stb. A clean/healthy eating vonalon még nem igazán van versenyző.

Ám mielőtt elszörnyülködnének a szalonnán nevelkedett férfitársaim, megnyugtatok mindenkit, van súlyosabb fogás is.

p6091135.jpgAz étlapot ugyanis két részre osztották. A sós vonalon a hagyományos laktatós ételek, az édes vonalon az egészségesen laktatós ételek, mint a chia, acai, quinoa tál találhatók.

p6091157.jpg

A menü minden hónapban szigorúan változik. Anna otthonról, babázás közben ötletel, bent pedig a kreatív munka folyik, és figyelik az igényeket. A legnépszerűbb ételeket, mint pl. az avokádós pirítóst is fent hagyják, vagy kicsit átvariálják.

p6091067.jpg

A Szimply a letisztult nordic vonalat képviseli. Igaz, egy ilyen pici helyet nem is szabad túlzsúfolni, a látványkonyha így is sokat ad a szemnek. Csupasz fehér falak, fa asztalok, beton és réz lámpák. Elsőre hiányérzete van az embernek, de ha vendégek ülnek bent, már nem is kell több.

p6091095.jpg

Délelőtt 11-kor érkezem, és alig tudok leülni. Mellettem az asztalon annyira jól néz ki a mini vasserpenyős tál, hogy muszáj kérnem egyet.

p6091123.jpg

Nincs túlgondolva. 3 tojás kápiapaprikával, baconnel. Hozzá friss házi kenyér, Misitől, a péktől érkezik. Őt talán nem is kell bemutatni a budapestieknek. Az egyik legjobb kenyeres a városban. Nekünk pedig nem is kell ide több, ha a tálalásra pillantunk. Látványra is megállja a helyét, a hasunkban pedig jól érzi magát.

A legtartalmasabb az Iron Lady, amibe sajtot, bacont, kovászos uborkát is kapunk, tetején egy tükörtojással.

Ügyesen azért ide is csempésznek egy kis egészséget, mert mindenhez jár saláta.

p6091199.jpg

Peti épp arról mesél, hogy régen a kolbászon kívül szinte nem ismert mást reggelire. Az, hogy megegyen egy salátát, elképzelhetetlen volt. Felesége nem adta fel, inkább mindig szépen, ötletesen tálalta a zöldeket. Így szépen lassan megváltozott a hozzáállása. Ahogy mondja, az edukáció a fontos. Ezt akarják továbbadni a Szimply-vel.

p6091090.jpg

Lehet unalmasan összedobni egészséges dolgokat, de a mai világban nagyon fontos a kinézet. Elég, ha csak a kisbabákra gondolunk, akik válogatósan félrekotorják az ételt, de ha megfelelően „csomagoljuk”, zokszó nélkül megeszik.

A fő koncepció itt is ez. Ha pedig hozzáadjuk az udvar nyugalmát, mintha csak egy kis szigeten lennénk. Pedig pár méterre ott hömpölyög a város. Mi mégis hallgatjuk a csöndet, a szemközti asztaltársaság kedélyes beszélgetését, és beszippantjuk a friss kávé illatát.

A fúziót meg akarták tartani, és bár a müzlis tállal nem sétálhatunk át a Kontakthoz, mert akkor a kávézó vendégeinek nem jutna hely, onnan áthozhatjuk a frissen készített kávénkat.
p6091082.jpg

Az instagramos fotókat nézegetve muszáj vagyok megkóstolni két egészségtálat is. Pedig már a tojásokkal jól laktam. A tálalást minden menő étterem megirigyelhetné. Kísérleteznek az ehető virágokkal, amik úgy néz ki pozitív fogadtatásra találtak.

A barackos quinoa tál, friss és vibráló. Egyedül az fáj, hogy a baracknak még csak most jön a szezonja, ami ki is érződik az első harapás után.

Az acai tál viszont hibátlan. És olyan szépen sorakoznak a kis gyümölcsök, hogy nehéz szívvel bontom meg az összképet.

p6091173.jpg

Külön jó pont, hogy mindegyik étel mellé odaírják, ha glutén-, laktóz- és egyébmentes.

Italban kérhetünk üveges mate teát, vagy a hazai kézműves Legenda sörműhely új termékét, a Gyömbírt, ami egy alkoholmentes ital. Szeretem a gyömbért, de ez picit túlzás. Viszont ilyet innék, ha meg lennék fázva. A Superjuice hidegen préselt gyümölcslevei pedig már alaptartozéknak számítanak. 

p6091235.jpg

Ha pedig kávézni, teázni, vagy forró csokizni szeretnénk, csak ugorjunk át szembe a testvér Kontaktba.

Ár-érték arányban kimondottan jó, 1300 Ft körüli áron vannak az ételek, amikért 08.00-tól 16.00-ig látogathatunk el a Röser udvarba.

Ha hirtelen kiszakadnánk a pörgő városból, és nem akarunk sokat utazni, ha egészségeset és finomat szeretnénk enni, vagy csak egy kis társasági életet élni, a Szimply mindezt biztosítja.

A múlt héten Fonogram díjat nyert Ozone Mama köszönőbeszédében azt mondta, járjatok élő koncertekre. Igazuk van. Én pedig azt mondom, hogy egyetek jót és egészségeset!

 

Dani

 

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr838815968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása