A cseresznyeszezonnak annyira vége, hogy szinte nem is volt. Ám sikerült találnom a piacon egy bácsinál, úgyhogy be is vásároltam. Persze mikor meglátom, hogy jó áron vannak a gyümölcsök, hajlamos vagyok többet venni a kelleténél. Mindig az jár a fejemben, hogy most aztán nagyon egészséges leszek. Ám itthon rájövök, hogy egyedül képtelen vagyok ennyit megenni. Így kapóra jön, hogy süteményt készítsek. Telepakolom gyümölccsel, és több napig eláll. Barátoknak, szomszédnak is lehet adni pár szeletet! Na jó. Így végül is nem hosszú életű.
Hozzávalók:
180 g liszt
1 ½ kiskanál sütőpor
1 csipet fahéj
1 csipet gyömbérpor
100 g vaj
150 g cukor
1 tojás
½ pohár tej
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal és gyömbérporral. A tojást és a cukrot krémesre verem, majd hozzáadom az olvasztott vajat. Összekeverem a liszttel, majd fél pohár tejet öntök hozzá. Egy enyhén folyós állagú masszát kell kapnunk.
Ezután kivajazom a sütőformát, beleöntöm a tésztát, és tetszőleges piros gyümölcsökkel megszórom.
Legyünk kreatívak, és díszítsük fel szépen! Én gyűrűket készítettem, de csíkokban is szórhatjuk, vagy ábrákat is mintázhatunk.
175°-on 10 percig elősütöm, majd 150°-on további 40 percig, míg kicsit barna nem lesz a teteje.
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!