Tegnap, hazafele jövet betértem a zöldségeshez. A húsboltnak jobban örülnék, de próbálom mindig a fejembe sulykolni, hogy zöldségre és gyümölcsre van szükségem. Mondjuk sokszor az a vége, hogy éhes leszek utána.
Na, de térjünk vissza a leveshez. A görögdinnye már nem volt túl vonzó, így a sárgadinnyére esett a választásom, és gondoltam nem csak úgy megeszem, hanem levest csinálok belőle.
Nagyon könnyű, mert nem is kell főzni, csak egy botmixerre van szükségünk.
Percek alatt kész, és csak a hűtőben kell picit pihentetni a megfelelő hűs ízért.
Hozzávalók
- 1 közepes sárgadinnye
- 2 kis joghurt
- 2 kanál méz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 2 szál narancsos citromfű (vagy egyéb zöldfűszer)
A dinnyét kettévágom, és kikanalazom a magját, majd a belsejét egy tálba kanalazom. Talán így a legkisebb a veszteség, de meg is lehet hámozni, bár szerintem az úgy lassabb.
Hozzá öntjük a 2 doboz joghurtot, majd a mézet és a fűszereket. Botmixerrel összeturmixoljuk, berakjuk a hűtőbe hűlni, és már kész is.
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!