Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

sárgadinnye krémleves

2016. augusztus 10. - praclee

Tegnap, hazafele jövet betértem a zöldségeshez. A húsboltnak jobban örülnék, de próbálom mindig a fejembe sulykolni, hogy zöldségre és gyümölcsre van szükségem. Mondjuk sokszor az a vége, hogy éhes leszek utána.

Na, de térjünk vissza a leveshez. A görögdinnye már nem volt túl vonzó, így a sárgadinnyére esett a választásom, és gondoltam nem csak úgy megeszem, hanem levest csinálok belőle.

p8094006.jpg

Nagyon könnyű, mert nem is kell főzni, csak egy botmixerre van szükségünk.

Percek alatt kész, és csak a hűtőben kell picit pihentetni a megfelelő hűs ízért.

Hozzávalók

  • 1 közepes sárgadinnye
  • 2 kis joghurt
  • 2 kanál méz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 szál narancsos citromfű (vagy egyéb zöldfűszer)

 

A dinnyét kettévágom, és kikanalazom a magját, majd a belsejét egy tálba kanalazom. Talán így a legkisebb a veszteség, de meg is lehet hámozni, bár szerintem az úgy lassabb.

Hozzá öntjük a 2 doboz joghurtot, majd a mézet és a fűszereket. Botmixerrel összeturmixoljuk, berakjuk a hűtőbe hűlni, és már kész is.

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

 Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr2810033910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.08.12. 07:52:06

legközelebb fahéj helyett gyömbért tegyél bele, azzal is faja
süti beállítások módosítása