A hétvégi reggelit érdemes lustára venni. Ha kivételesen nincs kedvünk összedobni semmi komolyat, mint pl. egy frittáta, vagy akár csak egy rántotta, a minőségi alapanyagokkal akkor se spóroljunk, mert magasabb szintre tudják emelni a lelkiállapotunk. Nyissuk ki az érzékszerveink és tapasztaljuk meg, hogy egy magvas kenyér, egy vékonyra vágott sonka, pár szem koktélparadicsom, capribogyó, pillanatok alatt Olaszországba varázsol minket. Tudom könnyen beszélek, hogy minden hónapban járkálok ebbe a csodálatos országba.
Sokan azzal érvelnek, hogy ilyen étkezésre nincs pénzük. Egyrészt ez azért hülyeség, mert a minőségi étel sokkal táplálóbb, mint egy vizes zsemle és felvágott, az pedig vitathatatlan, hogy mind rövid, mind hosszútávon jobb a szervezetünknek.
A tálalás is sokban hozzájárul, hogy ünnepinek éljük meg, vagy legalább is azt gondoljuk, egy nyaralás kellős közepén vagyunk. Én pár napja jöttem haza Olaszországból, de máris vágyom vissza. Szépen megterítettem és most kicsit olyan, mintha ott lennék. Lehet mondani, hogy placebo, de igenis vidámabban indult így a nap.
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.