Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

A legtermészetesebb ajándék, amit férfi kaphat karácsonyra

2016. december 20. - praclee

Előző cikkemben már beszéltem arról, hogy mi férfiak is vágyunk a kényeztetésre, ráadásul harmincon túl, már jobban figyelünk az egészségünkre, és megválogatjuk milyen termékeket használunk.

Karácsony előtt igyekszem segítséget nyújtani a hölgyeknek, hogy nekünk férfiaknak mi a legmegfelelőbb és legtermészetesebb ajándék a fa alá. Ezért most összegyűjtöttem, melyek az én kedvenc termékeim. 

Kezdjük máris a reggeli készülődésnél. Az évek során számos káros anyag kerül be a szervezetünkbe mind stifttel, mind dezodorokkal. A Phi kozmetikumok krém deója, nem csak higiénikus megoldást kínál a tubusos változattal, de minden adalékanyagtól mentes, teljesen természetes összetevőket tartalmaz. Friss kellemes illat, ami egész nap kitart, sőt én edzésnél is teszteltem. Hibátlan!
pb106647_resize.jpg

Az igazi férfi szakállas. A szakállas férfinak pedig szüksége van szakállolajra.

Az African Spa legújabb terméke az Explorer elszakadt a földes (értsd növényi) illatoktól. Felöltöztet kopott bőrcipőbe, farmerbe, félig kigombolt ingbe, bedob minket a bőrkanapéra. Whiskyt kortyolunk, miközben nagyot szippantunk a vaníliás szivarunkból. Hát ilyen érzés az új illat. Persze ehhez még dukál egy fa szakállfésű, ami kis méretéből adódóan belesimul a hátsó zsebünkbe, hogy lopva igazíthassunk egyet a tökéletes kinézeten, mielőtt sejtelmes pillantásokat vetünk a gyengébb nem felé.

pc204477_blog.jpg

Ha egy kis extra illatot szeretnénk és egyrészt unjuk a tucat parfümöket és hajlanánk a természetes felé a Hetyke bio illatparfümje a legmegfelelőbb választás. A ’Békés erdő’ kellemesen édeskés, igazán csábító illat. Biztosak lehetünk benne, hogy ezzel kitűnünk az átlag közül. Ráadásul nem győzöm hangsúlyozni, hogy természetes összetevőket tartalmaz.
pb106694_resize.jpgA hosszú nap végén akár egy közös fürdés is szóba jöhet. Bár a saját tusfürdőnk szintetikusan gerjesztett erős illata igen csábító, pláne hogy a kémiai alkotóelemek miatt erősen habzik, a Brilla folyékony fekete szappana már csak a színe miatt is megér egy próbát. Mennyivel izgalmasabb egy ilyennel pancsolni, mint a krémszínű társaival? Tusoláshoz, hajmosáshoz, sőt szakállhoz is megfelelő. Nem fog habzani, hiszen minden kémiai anyagtól mentes. Ellenben garantáltan egészségesebb ilyennel fürödni, a mentás illat pedig felpezsdít egy fárasztó nap után. Nekem érzékeny és problémás fejbőröm van. Hosszú idő után ez a második sampon, amit tudok használni a gyógyszertári mellett. Ami szerintem elég sokat elárul, hiszen kipróbáltam sok mindent.
pb106723_resize.jpg

Fürdés után ilyen hideg időben óhatatlanul kiszárad az ember keze. A Nagora intenzív regeneráló kézápolója fitoszterollal csodákra képes. A piros, repedezett kezem teljesen helyrehozta éjszaka. A Nagora termékei nem csak natúr, de 100%-ban minősített bio összetevőket tartalmaznak. Ez a krém kifejezetten száraz, vagy nagyon igénybe vett kézre alkalmas. Ha ilyen erős hatásra nincs szükségünk, akkor a levendulás-barackos hidratáló arckrémet tudom javasolni. Enyhén szárazabb arctípusra, mint az enyém kiváló. Gyorsan beszívódik, megfelelően hidratál.

pb106674_resize.jpg

Mindig is utáltam a krémeket. De miután átálltam a natúrkozmetikára rájöttem, hogy főként azért nem szerettem eddig a krémeket, mert az összetevők és az állaguk nem tetszett. Zsíros volt, nem szívódott, és éreztem magamon a krémet. A bio termékeknél ilyen nincs. Tényleg jó érzés felkenni.

Hölgyeim! Ha fontos szeretteink (és magunk) egészsége, kis odafigyeléssel sok mindenen lehet változtatni. Nagyon sok káros anyag kerül szervezetünkbe különböző krémekkel, amire már van alternatív megoldás. Ráadásul hatékonyabb! Merjünk elszakadni az üzletekből ránk zúduló reklámoktól, nyissuk ki szemünket, és keressük azokat a hazai termékeket, amik megérdemlik a valódi figyelmet!

 

Dani

 

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr3512054869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Ildiko 2017.01.06. 13:06:19

a szérum nem hagy zsíros nyomot, érdemes kipróbálni,
sőt, a vízhiányos bőrre az iontoforézis a legjobb, kozmetikusnál érhető el
süti beállítások módosítása