Benke Laci bácsi feltámadt sírjából. Vele kapcsolatban pont olyan érzésem van, mint Korda Gyuri bácsiékkal. Valami rémlik, hogy kiskoromban láttam őket a tv-ben. Laci bácsival is így volt. De utána eltűnt, vagy csak nekem fordult másfelé az érdeklődésem. Tv-t se néztünk kamaszkorunktól.
Felnőtt fejjel pedig a neten tanultam külföldi gasztro adásokból. Most pedig itt a nagy visszatérő, akiről kiderül, hogy nem is visszatérő, hanem töretlen, aktív tagja a gasztro világnak. De vajon melyiknek? Mert magamról azt gondoltam, hogy benne vagyok, ismerem a hazai palettát, és lám. Kihalt, őskori leletek bukkannak fel.
A sírva fetrengés, az undor és a tragikus megítélés egyszerre kavarog bennem. Poénnak jó. Nagyon is. Undornak is elég erős, mikor látom, miket művel. És tragikus, mert a youtube-on is több tízezres a nézettsége, és nem hiszem, hogy csak most az utóbbi idő felkapottsága miatt ugrottak meg a számok. Vajon tényleg vannak olyan háziasszonyok (?), vagy bárki a Földön, aki elkészíti bármelyik receptjét is?
Ahogy szemezgettem a videók között és megláttam a gépsonkába tekert, panírozott banánt, megfogalmazódott bennem, hogy most már itt az ideje elkezdenem a gasztro videókat.
A csokoládéba mártott banánt még egy gyerek is elkészíthető. Sőt! Gyerekekkel délutáni, vagy hétvégi programnak sem utolsó. Csak aztán győzzünk takarítani. Kiskoromban én is azt a részét szerettem a legjobba, mikor a tortabevonó maradványait nyalogathattam ki az ujjammal a kis tálkából.
A recepthez pedig banánra, csokira és egy kis vajra lesz szükségünk. És pár tetszőleges dologra, amivel meghintjük a végén. Pisztácia, goji bogyó, de lehet kókuszreszelék, reszelt narancs héj, szárított virágszirom is. Garantáltan finom, tényleg szépen néz ki és nincs szürpríz!
Dani
A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek.
Iratkozz fel a youtube csatornámra, hogy elsőként értesülj az új receptvideókról!
Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért és receptért!