Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Budapest csodái - cseresznyefa virágzás UPDATE: babarózsa

2018. április 24. - praclee

Nem kell Japánba utazni, de még csak vidékre se, hogy cseresznyefa virágzást lássunk. (De lehet mégis, mert közben felvilágosítottak, hogy ez babarózsa. Mivel teljesen a social mediara hagyatkoztam, és mindenhol a #cherryblossom jött velem szembe, így nem kérdőjeleztem meg a dolgot...) Igaz az elejéről már lekéstünk, legalább is én, aki most hétvégén az instagram segítségével döbbentem rá, hogy Budapesten is meg lehet csodálni a virágzást.

_4226066.jpg

Igen, jöhetnek az olyan kommentek, hogy pesti, meg belvárosi. Az az igazság, hogy én csak nap nap után rohangálok, és szinte azt se tudom mikor van tél vagy nyár. Mondjuk ebben az időjárás se sokat segít. A fővárosokban amúgy is kevésbé érezni az évszakok váltakozását, amire mostanában még az időjárás is rádob egy lapáttal. Télen nyár van, tavasszal havazik. 

_4226091.jpg

Egy szó, mint száz a Budai Várban sokszor voltam már fent, de valahogy a Tóth Árpád sétány eddig kimaradt. Igaz ennek csak a sétány része szép, mert hiába tárul elénk a budai hegyoldal az enyhén szocreál házak nem valami impozánsak, valljuk be.

_4226185.jpg

_4226214.jpg

(Aki nem tudja merre van a sétány, menjen várbusszal, szálljon le a Mátyás templomnál, és az egyik mellékutcán sétáljon kezdjen el sétálni, ne pest felé, hanem a másik irányba. Amúgy ez pont Jamie Olvier étterme mellett vezet el, amiről hamarosan írok, mert most először beültem, és kipróbáltam. Szóval, sétáljunk el a kisutcán, mögöttünk a Mátyás templommal koppanásig és már ott is vagyunk.)

_4226042.jpg

 Ha jó fotót szeretnénk készíteni, akkor a korai órában vagy naplemente előtt nem sokkal érdemes menni. Reggel talán azért jobb, mert valószínű kevesebb a turista. Délután 5-6 fele még hemzsegtek.

_4226090.jpg

Sokan mondják, szerintem én is írtam, hogy próbáljunk meg a saját városunkban is turistáskodni, mert szép dolgokat találhatunk.

Örültem, hogy még elkaptam a virágzás végét és készíthettem pár szép fotót, de a turisták tömkelege itt is zavaró mértéket ölt. Legalább is számomra. Pláne, hogy az amúgy viszonylag sűrűn kihelyezett kukákból, mindenhol folyt ki a szemét, szóval nehéz elvonatkoztatni és átadni magunkat a város adta szépségnek.

_4226060.jpg

Én ha utazom próbálom elkerülni a kötelező köröket és fotókat. Múlt hónapban már el se mentem az Eiffel toronyhoz.

Ha ellátogatunk egy városba, és lakossága több mint 100 fő, szerintem biztosan találunk olyan óvárosi részt, kis zegzugokat, ahol nincs turista.

_4226278.jpg

Próbáljuk meg felfedezni ennek a szépségét. Szerintem ez két okból is előnyös. Egyrészt sokkal több levegőhöz jutunk és nem kell féljünk a tömegtől, se attól, hogy akár 10 percet is várhatunk, míg kimásznak a képből, másrészt olyan dolgokat fotózhatunk, amiket más előttünk nem. Ha netán erről posztolunk is, nagyobb a valószínűsége, hogy több figyelmet kap, mint a csontig rágott ezredik fotó. (Mondom ezt én, aki épp parlamentes fotókat posztolgatok. :) )

_4226258.jpgNo, de elég legyen a gondolatokból, inkább menjetek cseresznyefa virágzást nézni és élvezzétek a jóidőt!

 

Ha szeretnétek több utazós fotót nézegetni, akkor KATT az INSTAGRAM oldalamra. 

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel készültek. 

Kövess facebook-on vagy instagramon még több fotóért!

Gasztrofotóim ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr1513858536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlybyWire 2018.04.25. 15:35:34

Ez neked cseresznye? Ajjaj.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2018.04.26. 01:41:53

@FlybyWire: Köszönöm a felvilágosítást!
Az a "jó", hogy hallgattam a social media/instagram #-re, amiben mindenhol a #cherryblossom -ot taggelték. A fotóra koncentráltam, ez félrement.

FlybyWire 2018.04.26. 08:13:14

@praclee: semmi gond, és utólag elnézést, kicsit arrogáns volt a stílusom.
Egyébként a 6. képeden tényleg mintha inkább japán díszcseresznye lenne... szóval akár még az is lehet közte :)
süti beállítások módosítása