Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Baldessarini - karcos illat az igazi férfiaknak

2018. szeptember 06. - praclee

Aki a karcosabb illat kedvelője, annak minden bizonnyal bejön majd a Baldessarini nemrég megjelent parfümje a Cool Force Sport. Egyrészt a nevében is benne van a cool és a sport jelző, ami nem egy finomkodó stílust jelöl, másrészt a márka alapítója az osztrák származású Werner Baldessarini, aki egy ideig a HUGO BOSS elnöke is volt.

p8110329.jpg

Nemrég a PUMA posztomban beszéltem a második világháborús helyzetről, hogy kényszerültek bele a fentmaradás érdekében a háborúba, hogyan vált szét a két testvérpár, és lett Adidas és Puma.

Hugo Bossnál nem volt ki szétváljon, de szintén nem kerülte el őket a háború és első „sikereik” a német katonai ruhák gyártásából álltak. Majd ezt maguk mögött hagyva építették fel a luxusmárkát, ami divatos öltönyöket és egy ideje parfümöket is gyárt.

Werner nagyon tudhatott valamit, mert már 30 évesen a Hugo Bossnál dolgozott, ahol 27 évig volt vezető tervező, majd egy ideig az elnök is. A Baldessarini név elsőként a Hugo Boss alatt jelent meg elsőként 1993-ban, igaz akkor még csak külön kollekciót képviselt. Werner visszavonulása után fokozatosan vált ki a cégből és lett teljesen külön márka a Baldessarini 2004-ben, ami a Hugo Bosshoz hasonlóan szintén a luxus fashion vonalat képviseli, ám ezt megfizethetőbb áron.

p8110410.jpg

Számomra azért is érdekes a márka, mert szeretek divatosan öltözködni és sok olyan ruhadarab van, főleg az ingek, amiket nagyon szívesen hordanék, mert az én stílusom.

Visszatérve a parfümhöz, itt nincs franciás finomkodás. Az illatot érezve egy sportos, jóképű harmincas, negyvenes borostás férfi jelenik meg a szemeim előtt, aki igényes, szereti az elegáns és luxus dolgokat. A kocsi egy Jaguár vagy hasonló old timer típusú autó, esetleg motor. Abból is egy vintage, sportos változat, mint pl. a MotoGuzzi.  És nem lőttem mellé, mert a kampányfotón visszatekint rám az az arc, amit csukott szemmel képzeltem el a márkához.

img_5310.jpg

Ha a sport oldaláról közelítem meg, akkor egy napbarnított, kisportolt férfit látok a tengerparton, vakító napsütésben egy szörfdeszkát szorongatni.

Sajnos ez a fickó nem én vagyok, mivel a bőröm nem bírja a napfényt, szóval maradok a Jaguáros csávó imidzsnél.  

2017-ben jelent meg a Cool Force idén pedig a Cool Force Sport. Mondjuk én kitaláltam volna egy másik nevet, szerintem nem célszerű ugyanazt a nevet használni egy utótagot hozzábiggyesztve, de tény, hogy az illat harmóniába van a névvel.

p8110362.jpg

Az úgynevezett szívillatot a férfias rozmaring adja, ami jól illeszkedik a parfüm alapját adó szantán- és cédrusfával. A fej illatban körtét, bergamott és kardamomt érezhetünk, amit én magamban már össze is állítottam egy jó sütőben sült tejberizs fűszerezéséhez. Az őszi napokra pont passzol is ez az étel, lehet meg is csinálom.

Na de megint elkalandoztam. Az illata pezsdítő és egész nap érződik. Férfias erőt és tettrekészséget sugároz. Szerencse, hogy nem édeskés, mert zavaró lenne egész nap érezni, de így kellemesen simul hozzánk. Ott van, érezzük, de mégsem tolakodik előre. Pont jól eltalált. 

p8110292.jpg

Az üveg dizájn markáns, elegáns és letisztult. Nincs benne sok sallang. Erőt sugároz, mégis a cizellált Baldessarini név utal arra, hogy itt nem egy hétköznapi terméket fogunk a kezünkbe, hanem egy különlegesebb, luxus felé mutató márkát fújunk magunkra.

p8100305.jpg A Cool Force szlogenje a ’separets the men from the boys’, vagyis ’ami elválasztja a férfit a fiútól’. Tökéletesebben nem is lehetne összefoglalni a parfüm lényegét. A borosta minimum kötelező egy ilyen parfüm viseléséhez.

 

Dani

A fotók Olympus Pen-F fényképezővel és Manfrotto állvánnyal készültek. 

Kövess facebook-on vagy instagramon , vagy iratkozz fel a YOUTUBE csatornámra, ha nem az ezredik sminkvideót szeretnéd megnézni, hanem inkább tőlem hallanál tanácsokat! 

A termék PR sample, nem szponzorált tartalom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztronota.blog.hu/api/trackback/id/tr8714225195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása