Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Gasztronóta

Görög istenek virágai a város tetején - High Note Skybar koktéljait virágok inspirálták

2022. június 10. - praclee

A High Note Skybarban már megszoktam, hogy mindig valami különlegeset alkotnak, amikről már korábbi látogatásaim során is írtam. A csapatban voltak változások, mivel az elmúlt 2 év megtépázott mindenkit, így a bar manager pozícióban immáron Sárközi Marcell vezényel, és igen szerencsésnek mondja magát, hogy már most 6 emberrel tudja vinni a helyet. De, ki ne akarna a város tetején dolgozni?

_5230196.jpg

Tovább

GinUP! - Benéztem a Haris Parkba és nem akartam eljönni

Mivel a rendezvény elejéről lekéstem, így csak a végén tudatosult bennem, mikor az alagsorban található régi relikviák történeteit hallgattam, hogy Gergő nagyapja Franciaországból hogyan hozta haza a zongora kottákat, mivel a családban fontos volt a művészet, akkor döbbentem rá, hogy Haris Gergellyel beszélgetek, aki nem egy felfogadott manager, hanem a családi vállalkozásként működő Haris Park ügyvezető-tulajdonosa.

_5060478.jpg

Tovább

SZÉKely étterem - bemutatták az új tavaszi-nyári étlapot az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Bar-ban

Az Andrássy úti éttermekkel kapcsolatban, sajnos nálam berögzült (de lehet nem csak nálam), hogy azért óvatosan közelítsünk, hiszen a központi helyek turistákra épülnek és sokszor nagyobb a külcsín, mint a belbecs. De erre szerencsére az utóbbi jó pár évben itthon, legalább is az Andrássyn rácáfolnak. (A Váci utcában azért volna még mit javítani.)_4130681.jpg

Tovább

ROPOGÓS - a húsgolyók helyett

Új koncepcióval jelentkezik a Ropogós Bistro és Garden, de hogy jön ide a húsgolyó?

A XVI. kerület nem tartozik a frekventált helyek közé, így kérdés ki zarándokol el idáig egy finom fogásért (elnézést, minden kerületi lakostól), viszont ha onnan közelítem meg, hogy a Ropogós Bistro csak 3 percre van az IKEA-tól, ahova viszont gyakran szalad ki az ember egy új párnahuzatért, takaróért, vagy épp ágykeretért, akkor inkább itt töltsünk el egy kellemes délután, vagy estét egy kerthelyiséggel rendelkező és hamarosan BBQ-val is erősítő helyen, -amiből valljuk be igen kevés van-, mint hogy a kantinban összezsúfolva együk az unalomig ismételt svéd húsgolyónk._4090330.jpg

Tovább

EGY HETES DAILY OUTFIT CHALLENGE - avagy egyszerű ruhák felpimpelve

Biztos sokaknak nyűg felöltözni napi szinten és állnak hosszú perceket a gardrób előtt, hogy mit vegyenek fel. Én szeretek színesen öltözködni, szeretem a mintás ruhákat, de tudom, hogy az ilyen nem túl gyakori és inkább az egyszerűbb alapdarabok mennek. Ebben az összeállításban szeretném megmutatni, hogyan lehet egyszerű szetteket felpimpelni és vagánnyá, ötletessé, menővé tenni. 

Régóta akartam már ilyen DAILY OUTFIT CHALLENGE-et csinálni, vagyis magyarul 'Mit vegyek fel ma?' kihívást csinálni és pont kapóra jött, hogy megkeresett a cseh Gentleman Store, hogy lenne-e kedvem megnézni a ruháikat. Semmi faxni, egyszerű darabok. Én pedig úgy voltam vele, hogy rendben, csináljunk egy daily outfit challenge-et. Így a hét minden napján különböző szetteket mutatok be, basic felsőkkel, mint fehér, sötétkék, bordó, tényleg szimpla darabok, amik mindenki ruhatárában megtalálhatók, vagy ha nem, akkor érdemes beszerezni és megmutatom, hogyan lehet egy csavarral átvariálni és ütős szetteket varázsolni egy egyszínű ruhából.

_9270447.jpg

Tovább

A NAGY SZAKÁLLOLAJ TESZT - igazi férfinak érezheted magad!

Régen teszteltem már szakállolajokat és bevallom a pandemia alatt, itthon ülve kicsit el is hanyagoltam a szakállamat. Mivel nem kellett sehova se mennem, így nemhogy az olajozás, de még a fésülködés is elmaradt gyakran, amit a szakáll nem nagyon hálál meg, mivel szüksége van kondícióra.

Most viszont újra elkezdődött az élet, egyre több nekem is a dolgom, ami rohangálással jár, így ismét jobban elkezdtem figyelni magamra.

_7270054.jpg

Tovább

TOP 15 AJÁNDÉK ÖTLET FOTÓSOKNAK / VIDEÓSOKNAK - Hasznos kütyük 10.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig

 Közeleg a Black Friday és a karácsony. Ilyenkor nagy akciókat lehet kifogni... Oké, nem biztos hogy nálunk, mert itthon előszeretettel viszik fel az árakat pár hónappal előtte, hogy aztán 20-30%-al csökkentsék és úgy tegyenek, mintha tényleg olyan olcsó lenne, de közbe nem is, mert amúgy alapáron olcsóbb volt...

Tovább

Felrobbant a KIFLI - hogyan lett egy gasztro start-up hónapok alatt nagypályás?

Nem, ez nem clickbait. Szó szerint tényleg felrobbant. Na nem az, amit reggelente forró kakaóval majszolsz, hanem az, ahonnan a legjobb gasztro termékeket rendelheted házhoz. _a010120.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása