Mr Szakáll divat, gasztró, lifestyle, utazás.

Darázsfészek - régi korok ízei

2020. augusztus 17. - praclee

Ki tudja mi a különbség a darázsfészek és az aranygaluska között?

Lényegében ugyanazok a hozzávalóik, csak az egyiket feltekerjük a másikat kiszaggatjuk.

Én a feltekerés miatt szeretem a darázsfészket, mert ’csigásabb, így több cuccot lehet belepakolni.

_8120011.jpg

Tovább

VIDÉKI CSÚCSÉTTERMEK - PLATÁN - interjú Pesti Istvánnal

Mondhatom, egy ideje már üldözöm Pesti Istvánt, de ő nem tud róla.

Amikor épp meglátogattam volna a Bábelt, elment onnan. Majd a Tantiban is meg akartam nézni, de mikor úgy volt, hogy megyek épp jött a hír, hogy onnan is továbbállt. Vidékre.

Ez nem könnyítette meg a helyzetem. Aztán tavaly nyáron már ellátogattam az étterembe, most viszont beszélnem is sikerült vele.

Ránk áldozta a vasárnapot, amiért ezúton is nagyon hálás vagyok, plusz hogy a több órás beszélgetésben sem fáradt el.

p7120175.jpg

Tovább

ÚJRA NYIT a HIGH NOTE SKYBAR - Ismét csodálhatjuk a Bazilika tetejét egy kellemes koktél mellett

Lassan éledezik a város. Egyre többen vannak a vendéglátó helyeken, bár van aki, még kivár, és vannak szállodák, ahol vendégeket még nem fogadnak, de az étterem, vagy bár üzemel.

Így van ez az Aria Hotelhez tartozó High Note SkyBarjával is, ahová szerda este látogattunk el és meglepetésemre szinte teltház volt a hét közepén. Olyannyira, hogy állítólag szerdától szombatig nagyon jó a forgalom, hétvégén pedig annyian megfordulnak, hogy már újra növelni kell a beszállítói rendeléseken, mert van, amiből kifogynak.

Ez számomra azért is meglepő, mert 80%-ban magyarok voltak. Nincs szállóvendég, nincs turista, de hazai forgalommal is megtudják tölteni a helyet, ami öröm.

p7010053-2.jpg

Tovább

Milyen fényképezőgépet vegyek?

Milyen fényképezőgépet vegyek?

Ha fényképezőgépet szeretnél vásárolni, de nem tudod, hogy milyet vegyél segítek neked.

daniel_horvath-2-page-001.jpg

Tovább

Glutén és laktózmentes zabkenyér

A facebook csoportokat, és üzenőfalakat elözönlötték a kenyér receptek, úgyhogy nem is akarom a milliomodik receptet megosztani (egyébként is három éve már osztottam meg a blogomon, aminek óriási sikere volt), viszont gondoltam kipróbálok egy glutén és laktózmentes zabkenyeret, amihez se élesztő nem kell, se olyan, amit amúgy se kapni.

p4030107.jpg

Tovább

5+1 recept karantén idejére

Aki tudja, küldje már meg nekem ezt az olajos, lisztes, tartós tejes WC papír receptet! Mert mindenki vásárol be ezekből, mint az őrült. Talán rántott WC papír készül?

 Mielőtt a végére járnánk ennek, had osszak meg veletek pár receptet, ami így karantén idejére jól jöhet. Sokkal jobb, finomabb, táplálóbb, mint a mindennel telenyomott tartós élelmiszert enni.

yt_cover-6.jpg

Tovább

MÁDARA - természetes, 100% vegán kozmetikumok nem csak NŐKNEK

A MÁDARA bejelentette az új smink kollekcióját, melynek sajtóeseményére én is meghívást kaptam. Gyorsan vissza is írtam nekik, hogy nem tévesztettek-e házszámot, de mondták, hogy nem, mert ez a termékcsalád #genderless és ugyanúgy szól férfiaknak, mint nőknek.

p2190135.jpg

Tovább

Kortyolj koktélt varázslatos legendák és mítoszok között!

Nem látogatok sűrűn koktél bárokat, mivel az alkohol nem kifejezetten a barátom, de a High Note SkyBar-ba, mindig szívesen megyek, mert évszakonként megújul nem csak a kínálat, de a koncepció. Az pedig olyan, hogy minden kreatív elismerően csettinthet.

pb110060.jpg 

Tovább

Tovább döcög a TRAKTOR

Talán egy éve jártam a Traktorban. Már akkor írni akartam róla, de nem tudtam igazán egy polcra rakni a helyet, így elsikkadt.

Most viszont újracsomagolták, sokkal jobb lett mint volt, de még mindig nem tudom elhelyezni magamban kinek és miért van ez a hely?

pb210652.jpg

Tovább

Lakásfelújítás - hogyan készül a szeletelt téglafal

Tudjátok mi a legnehezebb része a lakásfelújításnak?

Szakembert találni.

laka_s.jpg

Tovább